علیرضا شهریاری در نشستی خبری با خبرنگاران، ضمن عرض تبریک هفته دولت و گرامیداشت نام و یاد شهیدان رجایی و باهنر و همچنین عرض تبریک روزهای پزشک و داروساز، اظهار کرد: اجرای طرح نسخ الکترونیک یکی از طرحهای ارزشمند کشور بود که از مزایای مهم آن ایجاد پرونده سلامت الکترونیک برای بیماران و حفظ سوابق پزشکی و دارویی آنان بود؛ همچنین با حذف کاغذ در کاهش هزینهها و با ثبت الکترونیکی در خطای نسخهخوانی تاثیر بسزایی داشت.
وی تصریح کرد: داروسازان اولین گروهی بودند که علیرغم چالشهای بسیار در شروع طرح و عدم آماده بودن زیرساختهای الکترونیکی کافی به پذیرش نسخ الکترونیک اقدام و به اجرایی شدن آن کمک شایانی کردند.
رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی با بیان اینکه باید برای جلوگیری از سوءاستفاده ارز یارانهای به نیمایی تبدیل شده تا مردم بهره آن را ببرند و شرکتهای منتظر تخصیص ارز نمایند، خاطرنشان کرد: وقتی که این اقدام مناسب صورت پذیرد شرکت تولیدکننده دارو منتظر ارز برای تهیه مواد مصرفی نمیماند و در کنار آن برای صادرات محصو هم محدودیت ندارد.
شهریاری افزود: ۱۱۹ قلم دارویی که ارزشان آزاد شده بود و دیگر تحت پوشش بیمه نبودند مجدد جزو داروهای پوششی شدند و در مجموع ۱۶۰۰ قلم دارو تحت پوشش قرار گرفت، اقدامی که بسیار ارزشمند بود و از کسانی که بیمه نیستند میخواهیم که خودشان را بیمه نمایند تا از خدمات بیمهای بهرهمند گردند.
وی با تاکید بر اینکه اجرای طرح دارویار در دولت فعلی و نیز طرح نسخهنویسی الکترونیک در دولت قبلی بسیار کارگشا بود و خدمات پرداختی بیمهها با اجرای این طرحها بهروز شد، گفت: هماکنون بیمه سلامت پرداختی تیر را داشته، اما تامین اجتماعی هنوز معوقات دارد، ضمن اینکه بیمههای تکمیلی گروههای مختلف از جمله جانبازان و خانوادههای معزز شهدا و ایثارگران معوقات ۵ تا ۷ ماهه دارند و از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس میخواهیم مصوبات بهروز شدن بیمه این عزیزان را هم داشته باشند.
رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی ادامه داد: البته در اجرای طرح دارویار در ۱۵ روز اول مشکلات و چالشهایی وجود داشت و علت آن عدم اطلاع دولت به مجلس و انجمن داروسازان بابت اجرای این طرح بود.
شهریاری با ذکر این نکته که مشکل دیگر در بحث دارو و بیمه روستائیان بوده و از مسئولان میخواهیم که به این موضوع هم رسیدگی کنند، تاکید کرد: دولت یارانه ۷۰ تا ۹۵ درصدی به همه داروها اختصاص داده تا همه مردم از خدمات دارویی آسان بهرهمند گردند و در کنار آن باید موارد مورد تقاضای داروخانهها هم توجه شود.
وی اظهار کرد: در سطح کشور ۱۴ هزار ۵۱۷ داروخانه داریم که ۱۳۵۴ دولتی و ۱۳ هزار ۱۲۳ عدد خصوصی هستند و در مشهد هم ۷۴۹ داروخانه داریم که ۱۱۳ مورد آن شبانهروزی هستند، ۵۰ درصد داروها در داروخانههای دولتی و همین میزان در خصوصیها بوده و انتظارمان از دولت این است که یاریگرمان باشد تا بتوانیم ارتقاء نظام سلامت بهداشتی را راه بیندازیم و بهداشت را در اولویت درمان قرار دهیم.
رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی با اشاره به اینکه در بازرسیهای انجام شده از داروخانهها تخلفی مشاهده نشده و داروخانه مکلف است که طبق قانون دارو را با تعرفه بیمهای پرداخت نماید، تصریح کرد: همچنین ما معتقدیم که دارو باید تمامی داروخانهها باشد تا داروی مورد نیاز بیماران از نزدیکترین داروخانه به آنان قابل تهیه باشد، متاسفانه برخی داروها به اندازه کافی تولید نشده و با کمبود دارویی در برخی اقلام مواجه هستیم.
شهریاری اضافه کرد: قیمت دارو باید واقعی باشد و تا شاهد قاچاق معکوس نباشیم و داروی ۶۰۰ هزار تومانی به قیمت ۶۰ هزار تومان به بیمار خارجی عرضه نشود.
وی در رابطه با آخرین اخبار در خصوص انتخابات انجمن داروسازان، بیان کرد: قانون وزارت کشور در خصوص انتخابات انجمنها تغییر کرده و نزدیک به هزار تشکل صنفی بلاتکلیف داریم، انجمن داروسازان از ۲ سال قبل آمادگی خود را برای انتخابات اعلام کردهایم، اما تا این لحظه پاسخی دریافت نشده است.
طرح دارویار بسیار کارگشا بود/داروسازان در اجرای طرح نسخ الکترونیک پیشگام بودند
رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی گفت: طرح دارویار با وجود نواقصی که در عدم اطلاعرسانی قبل از اجرا داشت از اقدامات موثر دولت بود، طرحی که بسیار کارگشا بود.
لینک کوتاه : https://zamenkhorasan.ir/?p=4805
- نویسنده : امام پور
- ارسال توسط : zamen2
- 218 بازدید
- بدون دیدگاه