• امروز : شنبه - ۶ مرداد - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - محرم - 1446
  • برابر با : Saturday - 27 July - 2024
0

اقدامات جدید اوقاف در راستای افزایش بهره‌وری از موقوفات

  • کد خبر : 2733
  • 17 آبان 1400 - 13:26
اقدامات جدید اوقاف در راستای افزایش بهره‌وری از موقوفات
معاون بهره‌وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور از اقدامات جدید سازمان اوقاف و امور خیریه در راستای عمران و آبادانی، افزایش بهره‌وری و اجرای امینانه موقوفات خبر داد.

مهدی پندار در مراسم افتتاح سومین مرحله از هشتمین دوره طرح زائران رضوی که شامگاه یکشنبه، ۱۶ آبان، در مجتمع آموزشی امامت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه سازمانی دولتی با وظیفه فرهنگی است. این سازمان تا سال ۱۳۶۳ زیرمجموعه نخست‌وزیری بود اما از سال ۱۳۶۳ به بعد با تصویب قانون جدید این سازمان زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت و به عنوان یک سازمان مستقل به ارائه خدمت پرداخت.

وی با بیان اینکه فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه اجرای نیت واقفین است، ادامه داد: نزدیک به ۸۰۲ نیت در حوزه دارو و درمان، ایتام و عزاداری سیدالشهدا(ع) شناسایی شده که می‌توان آن‌ را در ۴۰ طبقه‌بندی قرار داد.

معاون بهره‌وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه اگر چه اجرای امینانه نیات واقفان را بر عهده دارد اما پیش از این اقدام حتما باید درآمدی کسب کند که حاصل از موقوفات باشد.

پندار خاطرنشان کرد: کوچک‌ترین واحد در سازمان اوقاف و امور خیریه رقبه است که می‌تواند یک زمین ۱۰۰۰ هکتاری، یک واحد آپارتمان، موتورسیکلت و یا ایده فرد باشد. مجموع این رقبات یک موقوفه را تشکیل می‌دهد که به استناد قانون اوقاف هر موقوفه یک شخصیت حقوقی مستقل دارد.

وی بیان کرد: در حال حاضر یک میلیون و ۴۰۰ هزار رقبه در کشور شناسایی شده که هم‌اکنون در روند شناسنامه‌دار شدن است. در حال حاضر نزدیک به ۲۳۰ هزار موقوفه در سراسر کشور موجود است که سازمان اوقاف وظیفه نظارت بر این شخصیت‌های حقوقی را بر عهده دارد. سازمان در برخی موارد که موقوفه ای تولیت مشخصی ندارد و اصطلاحا مجهول‌التولیت است یا تولیت آن حکومت اسلامی تعیین شده، وظیفه حفظ، صیانت و اداره آن را نیز بر عهده می‌گیرد.

معاون بهره‌وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه بیش از ۸۰۰۰ بقعه امام زاده در کشور وجود دارد که مسئولیت اداره آن با سازمان اوقاف است، عنوان کرد: در مجموع موقوفات در ۲ گروه موقوفه انتفاعی و منفعتی طبقه‌بندی می‌شود. موقوفات انتفاعی موقوفه ای است که افراد ملک و دارایی را برای نیتی مشخص وقف کرده‌اند. به عنوان مثال فرد زمینی را برای مدرسه وقف کرده است. از همین رو هیچ استفاده دیگری برای آن رقبه نمی‌توان در نظر گرفت اما موقوفات منفعتی اینگونه است که واقف منافع حاصل از موقوفه را صرف کمک یا منفعتی برای مردم می‌کند. اگر چه این نیت‌ها به چند صد سال گذشته بازمی‌گردد اما گویی برخی از آن شرایط امروز جامعه را در نظر گرفته است.

پندار اظهار کرد: در چنین موقوفاتی با توجه به نوع موقوفه و مزیت نسبی آن باید فعالیتی مرتبط با مزیت نسبی موقوفه تعریف کرد و منافع حاصل از آن را در راستای اجرای نیت صرف نمود. در حال حاضر موقوفات زیادی در حوزه کشاورزی در کشور ثبت شده، لذا ما تمام فعالیت‌های مرتبط با زیر شاخه کشاورزی را می‌توانیم در این زمین انجام دهیم. همچنین سازمان باید فعالیت مرتبط با آن را تعریف کرده تا سرمایه‌گذاری انجام شود و منافع حاصل از آن در جهت دستورات قانونی صرف شود. در واقع در گام نخست لازم است حفظ عین اتفاق بیافتد؛ به این معنی که موقوفه را سرپا بماند و دوم اینکه اجرای نیت انجام شود.

وی تصریح کرد: روح حاکم بر سازمان اوقاف و امور خیریه اجاره‌داری است که منافع بسیار ناچیزی از آن حاصل می‌شده است اما از ۲ سال گذشته و با حضور حجت‌الاسلام خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، در سازمان اوقاف تغییر رویکرد صورت گرفت. بر این اساس اسناد بالادستی وجود دارد که ما را به این سمت هدایت می‌کند. این اسناد دستورات نوزده‌گانه‌ای است که رهبر معظم انقلاب به ما ابلاغ کرده تا بتوانیم در موقوفات عمران و آبادانی، بهره‌وری و اجرای امینانه را در سطحی وسیع‌تر انجام دهیم. همچنین سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، بیانیه گام دوم انقلاب، سیاست‌های کلی علم و فناوری در کشور و برنامه ششم توسعه نیز بر چنین اقداماتی تاکید دارد.

معاون بهره‌وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: بر این اساس سازمان از اجاره‌داری به مشارکت حرکت کرده‌ و انواع روش‌های مشارکت را ملاک عمل خود قرار داده‌ایم؛ به شکلی که در راستای مردمی کردن اقتصاد کشور بخش خصوصی را در فعالیت‌های خود دخالت داده‌ایم.

لینک کوتاه : https://zamenkhorasan.ir/?p=2733

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها
آیت الله رییسی اصلاح زیرگذر انتخابات تغییر ، اقلیم ، جهادکشاورزی ثبت شاخص حرم مطهررضوی خسارت دانش بنیان توسعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد رهبر معظم انقلاب رییس کل دادگستری خراسان رضوی زیارت، مشهد سقط جنین شماره 1 نشریه ضامن خراسان شماره 2 نشریه ضامن خراسان شماره 3 نشریه ضامن خراسان شماره 4 نشریه ضامن خراسان شماره 5 نشریه ضامن خراسان شماره 6 نشریه ضامن خراسان شماره 7 نشریه ضامن خراسان شماره 8 نشریه ضامن خراسان شماره 9 نشریه ضامن خراسان شماره 10 نشریه ضامن خراسان شماره 11 نشریه ضامن خراسان شماره 12 نشریه ضامن خراسان شماره 13 نشریه ضامن خراسان شماره 14 نشریه ضامن خراسان شماره 15 نشریه ضامن خراسان شماره 16 نشریه ضامن خراسان شماره 17 نشریه ضامن خراسان شماره 18 نشریه ضامن خراسان شماره ۲۲ ضامن خراسان شماره ۲۳ ضامن خراسان شهرداری گلمکان ضامن خراسان رضوی فرمانده قرارگاه منطقه‌ای شمال‌ شرق نزاجا فرودگاه گناباد فصلنامه ضامن خراسان مترو مصرف مصرف بنزین هفته نامه ضامن خراسان هواپیمایی خراسان رضوی ویزا برای افغانستانی ها گردشگری سلامت