به گزارش هفته نامه ضامن خراسان به نقل از مدیریت روابط عمومی و ارتباطات دادگستری خراسان رضوی، نیره عابدین زاده گفت: کمیته حمایت از زنان آسیب دیده اجتماعی، ۱۰ سال سابقه اجرا دارد و در این مدت ۳۸۰ جلسه مستمر با حضور اعضای جلسه برگزار شده است.
عابدین زاده با اشاره به نحوه شناسایی زنان آسیب دیده گفت: بانوان آسیب دیده در محلات به صورت خود معرف و یا به طرق دیگر به این کمیته معرفی می شوند و ما در این کمیته مددکارانی از بهزیستی، کمیته امداد، بنیاد شهید، هلال احمر و … داریم که خدمات مختلفی را به این بانوان ارائه می دهند.
وی افزود: دو مؤسسه مردم نهاد یکی “راه نوین” ویژه زنان آسیب دیده بالای ۱۸ سال و دیگری “ندای مهر” ویژه زنان آسیب دیده زیر ۱۸ سال نیز تأسیس شده است که در راستای اهداف کمیته کمک های شایانی به ما کرده اند و بعد از توانمندسازی مخاطبین و تحت پوشش قرار گرفتن ایشان به مدت یک سال، خدمات مددکاری به صورت مستمر ادامه می یابد و تاکنون ۸۰ خانم در موسسه “راه نوین” ثبت و ترخیص شدند و مورد حمایت قرار گرفتند و۵۰ خانم هم در موسسه “ندای مهر” ثبت و ترخیص شدند و مورد حمایت قرار گرفتند.
وی در ادامه گفت: یکی دیگر از اقدامات انجام شده در راستای رسیدن به اهداف کمیته، تقویت نقش سایر سازمان ها و دستگاه های اجرایی درکنترل جامعه هدف، نظیر اداره کل فنی و حرفه ای، کمیته امداد امام خمینی، اداره کل ورزش و امور جوانان، حوزه علمیه خواهران بوده است که به هر کدام از این سازمان ها وظیفه ای محول گردیده است و به عنوان مثال کاری که به حوزه علمیه واگذار شده این است که بایستی یک پیوست مذهبی تهیه کنند و در اختیار این بانوان آسیب دیده در جهت آموزش آن ها قرار دهند و کمیته امداد هم بایستی به صورت ماهیانه حمایت هایی را از آن ها انجام دهد و اداره کل ورزش و امور جوانان، کار آموزش های حرفه ای ورزشی به دختران جوان و مستعد و علاقه مند را انجام می دهد که ۶ نفر تاکنون به این نهاد معرفی شدند. همچنین در قسمت پیشگیری های وضعی، جذب نیروهای انتظامی خانم با مدرک روانشناسی برای پیشگیری از اتفاقات و بروز آسیب است و نه برخورد و مقابله. فلذا آموزش های لازم هم به نیروهای پلیس امنیت اخلاقی داده شده است تا در صورت مشاهده و برخورد با این بانوان اقدامات لازم را در خصوص معرفی آن ها به مراکز مربوطه انجام دهند.
معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان همچنین از دیگر اقدامات این کمیته را شناسایی مناطق پرآسیب سطح شهر دانست و گفت: در این کمیته با استفاده از آمار سازمان بهزیستی، مراجع انتظامی و همچنین دادگستری استان، ۱۰ نقطه اولویت دار را شناسایی کردیم و برحسب اولویت در هر کدام از این مناطق، الگوهای آموزشی را پیاده سازی نموده و همچنین توجه به سن آسیب را مورد تمرکز قرار دادیم و طبق بررسی ها، آسیب ها معمولا در سنین زیر بیست سال ایجاد می شود و به همین دلیل ما پیشگیری را از سنین کودکی و نوجوانی آغاز کردیم تا بتوانیم قبل از ایجاد آسیب، هزینه های بازگشت به جامعه را کاهش دهیم .
عابدین زاده همچنین با اشاره به برگزاری سلسله همایش هایی با هدف پیشگیری از کودک آزاری و حمایت از زنان در معرض آسیب نیز گفت: ما عنوان همایش را سلامت مادر و فرزند برای آموزش های خود انتخاب کردیم تا هم عنوانی زیبا باشد و هم حساسیت برانگیز نباشد و پیشگیری از کودک آزاری و سایر اهداف کمیته را به همین عنوان اطلاق کردیم.
وی گفت: تاکنون ۷ همایش با این عنوان برگزار شده که ۳۰۰۰ نفر مخاطب داشته است و اولویت ما مناطق حاشیه شهر مشهد بوده است و یک همایش هم ویژه خانم های کارمند با موضوع کودک آزاری با سهمیه ای که برای هر دستگاه در نظر گرفته بودیم برگزار نموده ایم.
این مقام قضایی در ادامه گفت: بعد از برگزاری کلاس های عمومی، افرادی نیاز به آموزش بیشتر را در خود احساس می کردند و به ما مراجعه می نمودند که کلاس های تکمیلی را برای این عزیزان به صورت رایگان در نظر گرفتیم و این کلاس ها در فرهنگسراهای شهر مشهد با اساتید مورد تایید ما برگزار می گردد.
وی همچنین گفت: از یکی از مناطق هم بازدید گروهی داشتیم که از سازمان های مرتبط، یک نماینده حضور داشت و ما آسیب های منطقه را شناسایی کردیم. از اماکن دولتی مرتبط با حوزه آسیب های اجتماعی بازدید داشتیم و ظرفیت ها و خدمات رایگان را شناسایی کرده و مقرر شد سه ماه تیم اورژانس اجتماعی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پارک های منطقه الهیه مستقر شوند و تا اول اسفند ماه به مأموریت خود ادامه خواهند داد.
انتهای پیام/