• امروز : سه شنبه - ۱ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : 19 - ربيع ثاني - 1446
  • برابر با : Tuesday - 22 October - 2024
0

سی و ششمین کرسی علمی ترویجی خود شئ انگاری زنان و راهکارهای اسلام در مواجهه با آن برگزار شد

  • کد خبر : 3689
  • 18 اسفند 1400 - 15:42
سی و ششمین کرسی علمی ترویجی خود شئ انگاری زنان و راهکارهای اسلام در مواجهه با آن برگزار شد
خود شئ انگاری زنان و راهکارهای اسلام در مواجهه با آن موضوع سی و ششمین کرسی علمی ترویجی دانشگاه علوم اسلامی رضوی بود که ارائه و مورد نقد قرار گرفت.

سی و ششمین جلسۀ کرسی علمی ترویجی با موضوع خود شئ انگاری زنان و راهکارهای اسلام در مواجهه با آن، ارائه خانم هاشم نیا دانشجوی دوره دکتری و نقادی حجت الاسلام خرقانی، دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه رضوی و رحیم پور ازغدی، استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی برگزار شد.
هاشم نیا رفتار ابزاری تعدادی از مردان جامعه با زنان را موجب پذیرش نگاه شی گرانه برخی از زنان به خودشان دانست که در روانشناسی پدیده ای شناخت رفتاری موسوم به خود شی انگاری است.
وی با توجه به آثار رفتاری و آسیب های اجتماعی این اختلال، تنها معرفی و پدیدار شناسی آن به صورت میدانی را ناکافی و مراجعه به یک مکتب جامعه نگر و اطمینان بخش را لازم دانست.
هاشم نیا پژوهش خود را با روش تطبیقی و تحریری با ریشه یابی و مطالعه عارضه در قرآن کریم پیش برده و به راهبردهای قرآنی مواجه با آن توجه کرده است. و در مهمترین مبانی خود شی انگاری، زنان از منظر قرآن، تخیل، تمایل به تفاخر و تبرج مدیریت نشده در زنان را معرفی کرده است.
وی در بیان راهبردهای علمی قرآن برای پیشگیری و درمان، هویت بخشی به زن بر اساس الگو سازی او برای تمام بشریت، تاکید بر تساوی جایگاه عبودی و ظرفیت تکاملی زن و مرد و کنترل و محدود ساختن گرایش های بدنی و غریزی او را مطرح کرد.
در ادامه جلسه حجت الاسلام خرقانی به نقد مطالب ارائه شده از سوی هاشم نیا پرداخت و گفت: بحث مفهوم شناسی به خوبی تبین نشده! مثلا خود شی انگاری را اگر به عنوان یک بیماری معرفی کنیم حد و حدود آن را باید مشخص کرد.
وی در ادامه بحث ضمن اشکال به واژه تخیل و تعریف خود شی انگاری، راهکارهای مقابله با آن را غیر عملیاتی و درمان را فردی و عملیاتی دانست.
رحیم پور ازغدی هم در این جلسه به عدم تطابق مطالب دینی و روانشناسی اشاره کرد و عدم تشخیص درست مخاطب آیات تبرج را با این بیان که برخی آقایان هم دچار تبرج می شوند تاکید کرد.
وی یک سویه نگری افراطی و انتقادات یک طرفه را با بیان نبود تحلیل انتقادی و فقط توصیفی از مشکلات مطلب ارائه شده دانست و به بی منبع بودن خیلی از مباحث و بعدا استفاده از منابع مادر را مطرح کرد.
در پایان هاشم نیا به تعدادی از اشکالات اساتید نقاد پاسخ داده و از مطالب ارائه شده دفاع کرد.

لینک کوتاه : https://zamenkhorasan.ir/?p=3689

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها
آتش سوزی آیت الله رییسی انتخابات تغییر ، اقلیم ، جهادکشاورزی ثبت شاخص حرم مطهررضوی خسارت دانش بنیان توسعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد رهبر معظم انقلاب رییس کل دادگستری خراسان رضوی زیارت، مشهد سقط جنین شماره 1 نشریه ضامن خراسان شماره 2 نشریه ضامن خراسان شماره 3 نشریه ضامن خراسان شماره 4 نشریه ضامن خراسان شماره 5 نشریه ضامن خراسان شماره 6 نشریه ضامن خراسان شماره 7 نشریه ضامن خراسان شماره 8 نشریه ضامن خراسان شماره 9 نشریه ضامن خراسان شماره 10 نشریه ضامن خراسان شماره 11 نشریه ضامن خراسان شماره 12 نشریه ضامن خراسان شماره 13 نشریه ضامن خراسان شماره 14 نشریه ضامن خراسان شماره 15 نشریه ضامن خراسان شماره 16 نشریه ضامن خراسان شماره 17 نشریه ضامن خراسان شماره 18 نشریه ضامن خراسان شماره ۲۲ ضامن خراسان شماره ۲۳ ضامن خراسان شهرداری گلمکان ضامن خراسان رضوی فرمانده قرارگاه منطقه‌ای شمال‌ شرق نزاجا فرودگاه گناباد فصلنامه ضامن خراسان مترو مصرف مصرف بنزین هفته نامه ضامن خراسان هواپیمایی خراسان رضوی ویزا برای افغانستانی ها گردشگری سلامت