عباسعلی کدخدایی، امروز ۶ شهریور در همایش یاران خراسانی که در تالار شهر مشهد برگزار شد، با بیان اینکه انقلاب اسلامی نوری در تاریکی بود، اظهار کرد: جامعه ایران، یک جامعه مسلمان بود که حاکمیت سیاسی اسلامی نداشت. رژیم طاغوت، یک رژیم وابسته و به دنبال منافع بخشهای محدودی از جامعه بود و ثروتهای کشور را چپاول میکرد.
وی افزود: مردم ما خواستار اجرای احکام اسلامی بودند، اما اجازه داده نمیشد و نهضت عدالتخواه مشروطه نیز به انحراف کشیده شده بود. در دوران حکومت پهلوی با هر روش با دین مبارزه میشد تا اینکه امام خمینی (ره) برای استقرار یک نظام اسلامی در هدایت مردم پیشگام شدند و نهضت اسلامی بهویژه پس از فجایع سال ۱۳۴۲ شکل گرفت.
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان با بیان اینکه وجه تمایز انقلاب اسلامی با سایر انقلابهای جهان، الهی بودن آن است، عنوان کرد: خوشبختانه با تدوین قانون اساسی و شکلگیری نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران توانستیم برای اولین بار در بین دولتهای مدرن، یک نظام دینی مردمسالار را شکل دهیم؛ نظامی که هم پشتیبانی مردم را داشته و دارد و هم مبتنی بر احکام اسلامی است و در اصول مختلف قانون اساسی به این مسئله پرداخته شده است.
کدخدایی با اشاره به تاکید قانون اساسی بر جاری بودن احکام شرع در قوانین کشور، اضافه کرد: اینکه در اصل چهارم قانون اساسی انطباق قوانین و مصوبات با موازین شرع بر عهده فقهای شورای نگهبان گذاشته شده، یک تضمین قطعی در قانون اساسی برای اسلامی بودن احکام قانونی است.
وی با بیان اینکه کشورهای دیگری نیز هستند که عنوان جمهوری اسلامی را دارند، اما هیچ کدام تضمین لازم را برای اجرای احکام اسلامی پیشبینی نکردهاند، گفت: به همین دلیل به برخی کشورها عنوان اسلامی اطلاق میشود، اما الزاماً احکام اسلامی اجرا نمیگردد، کما اینکه مشروطهخواهان اصیلی همچون شهید شیخ فضلالله نوری و شهید مدرس نیز به دنبال اجرای احکام اسلام بودند، اما موفق نشدند تا اینکه پس از پیروزی انقلاب این مسئله محقق شد.
عضو حقوقدان شورای نگهبان ضمن اشاره به ویژگی سادهزیستی شهیدان باهنر و رجایی، بیان کرد: انقلاب اسلامی این افتخار را دارد که این چنین افرادی را نه تنها در داخل، بلکه در خارج از ایران نیز به عنوان الگو و نمونه برای مدیریت کلان کشور معرفی میکند. چرا انسان باید قبل و بعد از ریاست جمهوری تغییر کند، مگر ریاست جمهوری چیست؟ تمام عالم مادی در مقابل عظمت خداوند تبارک و تعالی چیزی نیست. اینها نکاتی هستند که امام خمینی (ره) یادآور شدند و با همین راهبردها توانستند هم انقلاب را به پیروزی برسانند و هم انسانهایی چون شهیدان رجائی و باهنر و در ادامه کسانی چون شهید سلیمانیها را تربیت کنند.
کدخدایی افزود: وقتی اینها را میبینیم، متوجه میشویم که انقلاب اسلامی یک پدیده نو بود که حرف جدیدی برای گفتن داشت، انقلاب اسلامی ما راهبرد و پیام برای جامعه جهانی داشت، تفکرات شهید رجایی و باهنر نشان از الهی بودن این انسانها دارد که با اخلاص تمام فقط برای خدمت به مردم و در راستای خداوند متعال گام برداشتند.
وی اضافه کرد: نتیجه چنین نگاهی، معرفی و ارائه یک الگوی تشکیلاتی در جامعه بود که بعدها در کشورهایی مثل سوریه و عراق جواب داد و آن الگوی بسیج بود. بسیج یعنی اخلاص، ایمان، صداقت، تفکر و حضور بهموقع در هر جایی که وجودش لازم است. زمانی بسیج در خط مقدم جنگ با رژیم بعث قرار داشت و امروز در خط اول کمک در درمان بیماریهای همهگیر، بلایای طبیعی و ایجاد امنیت است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت ادامه داد: برخی از کشورهای اطراف که از این الگو استفاده کردند هم توانستند در مقابله با دشمنان داخلی و خارجی موفق شوند. بنابراین جمهوری اسلامی ایران یک نظام سیاسی مردم سالار و متکی بر احکام اسلامی را معرفی میکند.
کدخدایی با تاکید بر اینکه روحیه و تفکر بسیجی نباید خاموش شود، اظهار کرد: دشمنان در کمین هستند و باید از طریق مردمیسازی مقاومت با دشمن مقابله کنیم. دشمن هر لحظه برای ما مشکل ایجاد کرده است، شاخصترین این مشکلات جنگ، قائله منافقین، قضایای کردستان، تحریمها، ترور دانشمندان هستهای، شهادت شهید سلیمانی و اغتشاشات میباشد که با طراحی دشمن برای رسیدن به پیروزی تدارک دیده شده بود، اما تفکر بسیجی و مردمی سازی مقاومت، تفکری که مقام معظم رهبری پس از امام خمینی (ره) آن را هدایت کردند، مانع از تحقق اهداف دشمن شده است.
وی افزود: به اعتراف دشمنان، تحریمها تا امروز اثری نداشته است. آنها شکست تحریمها را قبول دارند، همچنین در قضیه هستهای تلاش کردند ما را منع کنند، اما این مسئله از طریق مقاومت و با کسب دانش هستهای حل شد. اگر کشورهای دیگر با سلاح هستهای به دنبال بازدارنگی بودهاند، امروز به اعتراف غربیها، جمهوری اسلامی ایران بدون داشتن سلاح هستهای به نقطه بازدارنگی رسیده است.