سید محمدمهدی احمدی اظهار کرد: در استان خراسان رضوی ۱۴ کشتارگاه صنعتی طیور، ۸ کشتارگاه صنعتی و ۲۲ کشتارگاه سنتی دام زیر نظر شهرداریها در شهرستانها فعال هستند که در همه اینها مسئول فنی و بهداشتی دامپزشکی حضور دارد و محصولات تولیدی در آنها کنترل شده است.
وی با بیان اینکه سلامت هر محصولی که مهر و شناسه دامپزشکی را داشته باشد تا تاریخ درجشده، مشروط بر آنکه دستکاری نشده باشد را مین میکنیم، گفت: آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی دامپزشکی خراسان رضوی بهعنوان آزمایشگاه آکرودیته دولتی در کشور بینظیر است که با آخرین متدها و تجهیزات روز هر مورد نیاز به بررسی آزمایشگاهی داشته باشد در این آزمایشگاه مورد بررسی قرار میگیرد و در صورت عدم انطباق با مقررات با حکم قضایی اقدام میشود.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان خراسان رضوی گفت: در خصوص وجود سیستم ردیابی و شناسایی منشأ مواد غذایی در صورت بروز بحران در مورد مواد غذایی در کارخانههای لبنی و کشتارگاهها اقدام شده و مشخص هست که دام از کجا آمده و در صورت وجود آلودگی، پیگیری و رهگیری صورت گرفته و نسبت به ثبت اطلاعات اقدام میشود.
وی با تأکید بر لزوم اهمیت مصرف مواد غذایی سالم و اطلاعرسانی لازم در خصوص مسائل بهداشتی که از سوی دامپزشکی صورت میگیرد، افزود: خوشبختانه توانستهایم اعتماد ۹۵ درصدی مردم را به دست آوریم و افراد جامعه به شناسهها و برندهای دامپزشکی توجه دارند.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان خراسان رضوی با بیان اینکه تعریف محصول ارگانیک بسیار سخت است و در محاوره اصطلاح محصول ارگانیک را به کار میبریم، اما وقتی یک محصول یا فرآورده پروتئینی یا لبنی ارگانیک محسوب میشود که از همان مرحله اولیه پرورش از کشت علوفه و جو و … ارگانیک صورت بگیرد و با اجرای این چرخه و ارائه نهادههای ارگانیک به دام محصول ارگانیک تولید شود نه اینکه اگر آنتیبیوتیک به دام سبک و سنگین و طیور نزدیم، محصول را ارگانیک بدانیم.
احمدی با تأکید بر اینکه ارگانیک بودن یک محصول خیلی سخت است؛ لذا وقتی اعلام میکنیم پنیر ارگانیک داریم یعنی بذری در زمین کشتهایم که ارگانیک بوده، علفی که دام میخورد ارگانیک است و در تولید شیر و فرآیند تولید محصولات لبنی هیچ ماده شیمیایی اضافه نشده و همه مراحل طبیعی تولید وجود داشته باشد که این فرض محال است، لذا ما نمیتوانیم محصولی ارگانیک مطابق با تعاریف داشته باشیم بلکه میتوانیم مدعی شویم محصولاتی تولید میکنیم که با کمترین دخالت دست در استحصال و کشتار گوشت، بستهبندی و قطعهبندی و … است یا محصولی تولیدشده که در دوره پرورش، آنتیبیوتیک مصرف نشده که البته برای این موارد برنامه داریم و طبق ضوابط ابلاغی موارد را اجرایی میکنیم.
وی با تأکید بر لزوم رعایت مسائل بهداشتی در واحدهای عرضه فرآوردههای دامی و پروتئینی گفت: دامپزشکی با دو نوع اربابرجوع مواجه است که هر دو معترض هستند از یکسو تولیدکننده و کارخانهدار ما را متهم به سختگیری میکند و از سوی دیگر مردم ما را متهم به کمکاری و عدم نظارت میکنند؛ حال آنکه ما در برابر وظیفه خودمان، از حق مردم نمیگذریم و تلاش داریم محصولی با بهترین کیفیت در اختیار مردم قرار گیرد؛ لذا با یک سری تغییرات ساختاری میزان نظارتها افزایشیافته و شاهد افزایش ۷۰ درصدی بهبود ضوابط جیام پی ساختمانی شدهایم و با بهروزرسانی و بهبود شرایط از مواضع قانونی برای عرضه مواد غذایی سالم کوتاه نیامدهایم.
وی با اشاره به همکاری بین بخشی خوبی که دامپزشکی با سایر ارگانها و ضابطین قضایی و.. دارد، گفت: اگرچه بهصراحت قانون نیروی انتظامی را مکلف کرده که در برابر متخلفین حکم قضایی بدهد اما گرفتن حکم قضایی برای دامپزشکی زمان میبرد؛ این در حالی است که وقتی دامپزشکی مکلف به واکسیناسیون هست و برای انجاموظیفه خود نیاز به گرفتن مجوز ندارد، لذا طبق قانون نیروی انتظامی هم بلافاصله با درخواست دامپزشکی باید اقدام کند که این موضوع قدری زمانبر است.
بهینهسازی بیش از ۷۰ درصد فضای کشتارگاههای خراسان رضوی