دکتر علی حسینپور اظهار کرد: روز جهانی HIV، که هر سال در اول دسامبر گرامی داشته میشود، امسال با یادآوری اهمیت آگاهیبخشی و مبارزه با این بیماری، بیش از پیش اهمیت یافته است. در سال ۱۹۸۰، اولین موارد ابتلا به ایدز در جهان گزارش شد و در سال ۱۹۸۸، روز جهانی ایدز به عنوان ابزاری برای آگاهیبخشی و کنترل بیماری نامگذاری شد.
کارشناس مسئول پیشگیری از بیماری ایدز دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ادامه داد: در دهههای گذشته، ایدز به دلیل ناشناخته بودن راههای انتقال، سرایت خونی و جنسی و کشندگی بالا به عنوان یک بیماری ترسناک و خطرناک تلقی میشد که اقتصاد کشورها را مختل میکرد، در گذشته، ایدز اغلب با روابط جنسی و رفتارهای خاص مرتبط میشد، که باعث تبعیض و ایجاد فضای منفی برای مبتلایان شده و این موضوع، مانع از دریافت مراقبت و درمان به موقع میشد.
وی ادامه داد: با پیشرفت علم و پژوهش، امروزه روشهای درمان و پیشگیری از ایدز بهبود چشمگیری داشتهاند و وضعیت HIV برای دانشمندان روشنتر شده است، با این حال، چالشهای اجتماعی همچنان پابرجاست؛ برچسبگذاری و تبعیضهای اجتماعی، مانع از مراجعه به موقع افراد برای آزمایش و درمان شده و بیماری پنهان خواهد ماند.
حسینپور با بیان اینکه، نقش رسانهها در آگاهسازی صحیح و کاهش تبعیض بسیار مهم است، اظهار کرد: به جای تمرکز بر جنبههای ترسناک بیماری، رسانهها باید بر روشهای پیشگیری و درمان متمرکز شوند و به افراد مبتلا، حمایت و امیدواری ارائه دهند. تاکید بر این موضوع که ایدز با استفاده از دارو قابل کنترل است و انتقال آن قابل پیشگیری است، میتواند در کاهش ترس و افزایش تمایل افراد به آزمایش و درمان مؤثر باشد.