عباس خاشعیسیوکی عصر یک شنبه در نشست خبری و هماندیشی با اصحاب رسانه و کارشناسان حوزه زعفران و اساتید شعر و ادب زبان فارسی، برگزاری جشنواره ملی شعر زعفران را فرصت سازنده و ابزار مفیدی برای معرفی هرچه بهتر این محصول ویژه دانست.
وی با بیان اینکه برپایی این جشنواره در راستای عمل به مسئولیتهای اجتماعی دانشگاه و یاری به کشاورزان برنامهریزی شده است، گفت: ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره ملی زعفران در محل پژوهشکده در راستای کمک به نخبگان و پژوهشگران زعفران بوده که در طی هفته گذشته این اقدام صورت گرفته است.
وی افزود: در ادامه این گونه اقدامات و با همکاری کانون شعر و ادب پارسی، مصمم به برپایی شب شعری با موضوع زعفران با حضور شاعران و ادیبان کشور که ذوقی در شعر برای وصف این محصول دارند، شدیم.
سیدجعفر علمداران دبیر علمی نخستین جشنواره ملی شعر زعفران نیز در ایننشست با بیان اینکه دانشگاه به عنوان مهد علم و دانایی و اشاعه دهنده آن در جامعه است، گفت: شعر مؤلفهای است که در زبان و زمان اتفاق میافتد و یکی دیگر از راههایی که میتواند این بستر را وارد جامعه کند، زبان شعر است.
وی بیان کرد: بر این اساس ادیبان و شاعران سراسر کشور تا ۱۵ آبانماه جاری فرصت دارند سرودههای خود را در قالب شعر نو، مثنوی، غزل، قصیده، دوبیتی و رباعی با دو رویکرد جِد و طنز با موضوعات مرتبط با زعفران نظیر کاشت، داشت، برداشت، فناوری و صادرات به دبیرخانه ارسال کنند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۸۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که بیشتر اشعار در قالب طنز به نقش دلالان اشاره داشتهاند، افزود: نخستین جشنواره ملی شعر زعفران ۲۸ آبان ماه جاری با مشارکت پژوهشکده زعفران، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن شعر و ادب قطب و انجمن شاهنامه خوانی، در سالن همایشهای دانشگاه تربتحیدریه برگزار میشود.
روح الله مرادی، رییس پژوهشکده ملی زعفران تربتحیدریه نیز در این نشست با بیان اینکه متاسفانه نتوانستهایم طی این سالها از محصول استراتژیک زعفران بهرهبرداری لازم را انجام بدهیم، گفت: با اینکه پژوهشکده ملی زعفران تربتحیدریه از سطح امکانات آزمایشگاهی بالایی برای تشخیص عیار زعفران و بسیاری دیگر از شاخصهای این محصول را دارد اما متاسفانه در شناسایی ظرفیتها و معرفی پژوهشکده زعفران کوتاهی شدهاست.
وی افزود: امسال جشنواره ملی زعفران در مرکز استان برگزار شد که رویکرد آن بیشتر در حوزه خواص زعفران و مصرف آن بهعنوان گرانترین داروی گیاهی دنیا بود که در جشنواره شعر میتوان بر روی هویت بخشی این محصول و خواص آن کار کرد.
انتهای پیام