علی اسماعیلی در حاشیه بازدید حسین افشین، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور از پارک علم و فناوری خراسانرضوی اظهار کرد: مرکز رشد تربت حیدریه با توجه به ضرورت اختصاص مکانی مناسب برای میزبانی شرکتهای دانشبنیان و فناور، در زمینی به مساحت ۱۴۰۰ متر مربع با ۳۲۰۰ متر مربع فضای فیزیکی در سه طبقه در ساختمان متروکه بیمارستان قدیمی این شهر و با صرف اعتباری بالغ بر ۱۳۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسیده است. این مرکز رشد دارای ۳۲ شرکت جاری و ۱۹ شرکت مستقر است و ۱۱ شرکت هم در مرحله پذیرش هستند.
ساختمان مرکزی مرکز رشد فناوری نیشابور نیز با زیربنای ۵۲۵ متر مربع و صرف اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد ریال از محل منابع معاونت علمی ریاست جمهوری و برخی منابع داخلی پارک علم و فناوری خراسان رضوی احداث شده است و هدف از احداث این ساختمان، پشتیبانی از استقرار واحدهای فناور عنوان شده است و قابلیت استقرار حدود ۱۲ واحد فناور را در قالب اتاقهای مستقل و فضای کار اشتراکی دارد.
مدیر پارک علم و فناوری خراسان رضوی افزود: در قانون بودجه، تسهیلاتی برای حمایت از شرکتهای فناور و دانش بنیان در نظر گرفته شده که ۷۰ درصد این تسهیلات بهصورت استانی توزیع خواهد شد به این صورت که استانداری آن را بین بخشهای مختلف توزیع میکند و ۳۰ درصد هم منابع ملی وجود دارد. منابع ملی در اختیار معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی است که تسهیلاتی را به شرکتهای دانش بنیان میدهند. منابعی هم در داخل استان داریم که شامل تقویت اکوسیستم است و بخشی از این تملک دارایی سرمایه استان، حداقل ۵ درصد آن را میتواند صرف افزایش سرمایه صندوق فناوری استان کرده که خیلی کمککننده خواهد بود.
اسماعیلی در مورد اعتبارات تخصیص داده شده به شرکتهای پارک علم وفناوری گفت: اعتبارات در این خصوص به تبصره ۱۸ برمیگردد که متاسفانه سال گذشته به خوبی از آن استقبال نشد و منابع به خوبی تزریق نشدند و شرکتها با یک سری مشکلات مواجه شدند و همچنین مشکل کلانتر این بود که منابع به یکی از بانکها تزریق نشده بود و این مشکل ایجاد شد و اکنون معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با توجه به اینکه فرصت تخصیص این بودجه گذشته است مهلت سه ماهه ایجاد کردند تا شرکتها از این اعتبارات استفاده کنند و برای سال آینده نیز فرصتهای خوبی برای استان خواهیم داشت.
با توجه به اینکه شرکتها به دلیل تازه تاسیس بودن شاید نتوانند تسهیلاتی از بانک دریافت کنند با در اختیار داشتن منابع صندوق استان و اختیاراتی که داریم میتوانیم با منابع خود نگاه حمایتی به آنها داشته باشیم. این مقوله بسیار مهم است تا با صندوقهای پژوهش و فناوری توانایی استان را تقویت کنیم.
وی در مورد اعتبار صرفشده در بهرهبرداری از این طرحها بیان کرد: در حقیقت ۱۱ درصد قراردادهای بار اول در استان خراسان ثبت و شرکت آهار با رقم بالایی رکورددار این طرح شده است و مجموع قردادهای آنها ۷.۵ میلیون دلار است و صحبتهایی در خصوص تخصیص حمایتهایی از این نوع خدمات و تسهیلات به این طرحها انجام شد.
رئیس پارک علم و فناوری استان خراسان رضوی گفت: برج فناوری نیز اولین برج فناوری استان است و با توجه به رویکردی که اکنون وجود دارد، موضوع هوش مصنوعی حائز اهمیت است بنابراین اولویت این بود که تمرکز این برج بر هوش مصنوعی باشد. ۱۰۸ شرکت دانش بنیان در این حوزه داریم و بعد از تهران بیشترین شرکت در حوزه ای سی تی در خراسان رضوی است و متاسفانه طی سالهای گذشته نتوانستیم زیرساختهای خاصی را برای آنها ایجاد کنیم و به همین دلیل تصمیم گرفتیم که اولین برج فناوری را با زمینه تخصصی هوش مصنوعی ایجاد کنیم که در ۲۰۰۰ متر مربع و ۱۰ طبقه است و زمینه اشتغال بیش از ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر را ایجاد خواهد کرد.