رضا ربیعی با بیان اینکه کارگاه فرت بافی روستای ایور قبلاً نیمه فعال بوده است، اظهار کرد: چون کارگاه با دستگاههای قدیمی فعالیت داشت ادامه کار برایشان مقرون به صرفه نبود.
وی بیان کرد: چون دستگاههای قدیمی فقط عرض ۷۰ میبافت هر فرد در روز نهایت با ۵ تا ۸ ساعت کار کردن میتوانست ۵ متر تولید داشته باشد که با دستمزد ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان برای هر متر صرفه اقتصادی نداشت.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کوهسرخ افزود: همچنین وجود دستگاههای قدیمی موجب میشد تولیدات یکسری ناخالصیهایی داشته باشند.
وی اظهار کرد: قدیمی بودن شانهها همچنین موجب میشد نخهایی که گره داشتند به راحتی از آنها عبور کرده و در بافت قرار بگیرند که عملاً موجب پائین آوردن کیفیت محصول تولید شده به فروش نرسیدن تولیدات میشد.
ربیعی خاطرنشان کرد: در همین راستا از محل تسهیلات مشاغل خانگی که سال گذشته پرداخت شد تمامی دستگاههای کارگاه به روزرسانی و دستگاههای قدیمی نیز به منازل برده شدند.
وی از تأمین ۱۴ دستگاه نیمه مکانیزه با قابلیت عرض یک تا ۱.۵ متر برای این کارگاه فرت بافی خبر داد و افزود: اکنون هر فرد روزانه ۵ تا ۱۵ متر با دستمزد بیشتر میتواند بافت فرت داشته باشد.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کوهسرخ اظهار کرد: ضمن اینکه کیفت بافت فرت با این دستگاهها بهتر و تمیزتر است، بستهبندی محصولات هم به صورت سنتی و با الیاف پنبه انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته محصولات تولید شده برای داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی در خراسان شمال ارسال شد که توانستند کسب مقام کنند، افزود: چون لازمه حضور در داوری نشان بینالمللی داشتن نشان ملی بود برای همین خردادماه امسال نیز توانستند در مسابقات ازبکستان شرکت کنند.
ربیعی افزود: به دلیل اینکه ازبکستان جزو ۶ کشور بزرگ جهان در تولید پنبه و نساجی است عملاً مقداری مقام آوردن سخت بود ولی قطعاً برای سالهای آینده تلاش بیشتری خواهیم کرد.