• امروز : دوشنبه - ۳ شهریور - ۱۴۰۴
  • برابر با : 2 - ربيع أول - 1447
  • برابر با : Monday - 25 August - 2025
0

راه‌اندازی فب‌لب تخصصی اقدامی نو برای حمایت از نوآوران

  • کد خبر : 10274
  • 14 مرداد 1403 - 19:45
راه‌اندازی فب‌لب تخصصی اقدامی نو برای حمایت از نوآوران
رئیس پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: راه‌اندازی فب‌لب تخصصی اقدامی نو برای حمایت از نوآوران، فناوران و نخبگان صنعت غذا و افزایش تاب‌آوری این صنعت است.

فرشته حسینی اظهار کرد: رویکرد پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی از سال‌های گذشته، تلاش برای رفع چالش‌ها و مشکلات امنیت غذایی کشور بوده است.

وی اظهار کرد: امنیت غذایی دارای چهار رکن فراهمی، سلامت، دسترسی و پایداری است که در همه این ارکان با چالش‌های مختلفی در کشور روبرو هستیم. با توجه به تخصص و توانمندی‌های موجود در پژوهشکده، تمرکز ما بر کمک به ارتقای امنیت غذایی در ارکان فراهمی و سلامت بوده است. در حوزه فراهمی، یکی از چالش‌هایی که صنایع تبدیلی غذایی کشور را در بحران‌های سیاسی نظیر تحریم و یا بحران‌های اجتماعی مانند کرونا با مشکل مواجه می‌کند، وابستگی در تامین بخش مهمی از مواد اولیه به خارج از کشور است.

وی ادامه داد: در صنایع تبدیلی غذایی، مواد اولیه متعددی مورد نیاز است که برخی از آن‌ها در ایران تولید نمی‌شوند، در حالی که پتانسیل بالقوه تولید بسیاری از آن‌ها در کشور وجود دارد و لذا باید این خلاء دانشی و تکنولوژیکی جبران شود تا این مشکلات رفع شود.

رئیس پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: پژوهشکده در سال‌های اخیر به صورت متمرکز به توسعه دانش فنی‌های مواد اولیه مورد نیاز صنعت غذا پرداخته است. با توجه به وجود بحران آب در کشور، تلاش شده است در حوزه مواد اولیه از تکنولوژی‌های کم‌آب‌بر استفاده شود و کاهش ضایعات و افزایش بهره‌وری مدنظر قرار گیرد. از مواد اولیه مهمی که در صنعت غذا استفاده می‌شود آردها و نشاسته‌های اصلاح‌شده، بهبود دهنده‌های غذایی و طعم‌های خوراکی هستند که پژوهشکده ما در توسعه دانش فنی تولید آن‌ها تلاش کرده و دستاوردهای خوبی داشته است.

وی یادآور شد: اغلب نشاسته‌های اصلاح شده از خارج کشور وارد می‌شوند و بیش از ۹۰ درصد طعم‌های خوراکی نیز وارداتی هستند و تنها درصد بسیار کمی از آن در ایران به تولید می‌رسد. طعم‌ها شامل انواع اسانس‌، چاشنی‌ها، طعم‌های طبیعی و مصنوعی می‌شود که تنوع زیادی دارند و یکی از شاخصه‌های محصولات غذایی در برندهای تجاری مختلف، طعم‌های اختصاصی آن‌هاست.

حسینی در خصوص بهبوددهنده‌ها گفت: بهبوددهنده‌ها از ترکیباتی هستند که از نظر تکنولوژیکی در کیفیت محصولات تأثیر می‌گذارند. به عنوان مثال در صنایع پخت بهبوددهنده‌هایی استفاده می‌شود که بیات شدن را به تاخیر می اندازند و عمر نگهداری محصولات را افزایش می‌دهند.

وی گفت: مواد اولیه‌ای که توسعه فناوری آن‌ها در دستور کار پژوهشکده قرار گرفته، بر اساس نیازهای احصا شده از صنعت بوده است. با توجه به آنکه در قانون برنامه هفتم توسعه، بر تأمین امنیت غذایی تاکید شده، این مواد اولیه در تأمین محصولات غذایی مصرفی مردم جامعه، دارای اهمیت و اولویت هستند.

لینک کوتاه : https://zamenkhorasan.ir/?p=10274

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها
آتش سوزی آیت الله رییسی انتخابات تغییر ، اقلیم ، جهادکشاورزی ثبت شاخص خسارت دانش بنیان توسعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد رهبر معظم انقلاب رییس کل دادگستری خراسان رضوی زیارت، مشهد سقط جنین شماره 1 نشریه ضامن خراسان شماره 2 نشریه ضامن خراسان شماره 3 نشریه ضامن خراسان شماره 4 نشریه ضامن خراسان شماره 5 نشریه ضامن خراسان شماره 6 نشریه ضامن خراسان شماره 7 نشریه ضامن خراسان شماره 8 نشریه ضامن خراسان شماره 9 نشریه ضامن خراسان شماره 10 نشریه ضامن خراسان شماره 11 نشریه ضامن خراسان شماره 12 نشریه ضامن خراسان شماره 13 نشریه ضامن خراسان شماره 14 نشریه ضامن خراسان شماره 15 نشریه ضامن خراسان شماره 16 نشریه ضامن خراسان شماره 17 نشریه ضامن خراسان شماره 18 نشریه ضامن خراسان شماره ۲۲ ضامن خراسان شماره ۲۳ ضامن خراسان شهرداری گلمکان ضامن خراسان رضوی فرمانده قرارگاه منطقه‌ای شمال‌ شرق نزاجا فرودگاه گناباد فصلنامه ضامن خراسان مترو مصرف مصرف بنزین هفته نامه ضامن خراسان هواشناسی هواپیمایی خراسان رضوی ویزا برای افغانستانی ها گردشگری سلامت