حسین حسینپور در خصوص تعداد دانشآموزان هنرستانهای استان اظهار کرد: با توجه به ثبت نام دانشآموزان هنرستانها در سامانه دانشآموزی تا ۱۱ مهرماه، تعداد دانشآموزان هنرستانهای فنیوحرفهای و کاردانش نسبت به سال تحصیلی گذشته ۴۱۱۸ نفر افزایش داشته است.
وی بیان کرد: تا ۱۱ مهرماه که ثبت نام دانشآموزان پایه دهم در سامانه دانشآموزی توسط مدیران هنرستانها ثبت شده، درصد افرادی که به سمت هنرستانها رفتند، ۴۵.۶ درصد است. امیدوار هستیم با توجه به تکلیف دفتر آموزشهای فنیوحرفهای و کاردانش وزارت آموزشوپرورش در سال تحصیلی جاری به میزان ۴۸ درصد دست پیدا کنیم.
حسینپور با بیان اینکه در بین افراد ثبت نام شده ۵۴.۲۱ درصد پسر و ۴۵.۷۹ درصد دختر هستند، عنوان کرد: در مشهد ۲۵۴ هنرستان شامل ۱۱۱ هنرستان دخترانه و ۱۴۳ هنرستان پسرانه در دو شاخه فنی وحرفهای و کاردانش و در کل استان ۶۶۲ هنرستان شامل ۲۹۲ هنرستان دخترانه و ۳۷۰ هنرستان پسرانه داریم.
رئیس اداره آموزشهای فنیوحرفهای و کاردانش خراسان رضوی در خصوص نیاز استان به افتتاح هنرستانهای جدید تصریح کرد: با توجه به اهداف سند تحول بنیادین آموزشوپرورش و عطف به اسناد بالادستی، توسعه آموزشهای فنیوحرفهای و کاردانش با هدف ۵۰ درصد توسعه متوازن در برنامه ششم توسعه کشور، تربیت و آموزش انسان ماهر و توانمند و ایجاد روحیه کار و کارآفرینی در دانشآموزان، موجب توسعه فرهنگ بالنده و استقلالآفرین در آحاد جامعه و به تبع آن استقلال کشور خواهد شد.
وی افزود: با وجود تمام این اهداف، برخی موانع جدی توسعه آموزشهای هنرستانی و دستیابی به اهداف فوقالذکر را با چالش جدی مواجه میکند. برخی از این موارد شامل هزینه بالای مواد مصرفی هنرستانها، عدم مطابقت سرانه آموزشی با آن، هزینه بالای کتب درسی رشتههای فنیوحرفهای و کاردانش، هزینه بالای انرژی در هنرستانها و هزینه بالای تعمیر و نگهداری هنرستانهای با قدمت بالا است.
حسینپور در خصوص کمبود فضا برای دانشآموزان هنرستانها گفت: کمبود فضای هنرستانی به ویژه در حاشیه شهر مشهد و شهرستانهای جوین، تربت جام، خواف، قوچان وکاشمر مشاهده میشود که در حال حاضر به ۲۱ هنرستان در این مناطق نیاز داریم. در زمینه فضای کارگاهی در هنرستانهای موجود با اولویت نواحی هفتگانه مشهد و منطقه تبادکان نیز با کمبود ۱۴هنرستان روبهرو هستیم.