محمدرضا بهروزیان درباره سمپاشی کانونهای بیماری تب کریمه کنگو در خراسان رضوی اظهار کرد: عامل این بیماری یک ویروس بوده و عامل انتقال این ویروس کنه هیالوماست. بیماری در دام علامتی نداشته و دام فقط یک تب مختصر دارد، اگر بیماری در دام علائم داشت کنترل بیماری بهتر انجام میشد. فعالیت کنه هیالوما در فصل گرما و از اردیبهشت ماه تا مرداد ماه است؛ بنابراین این بیماری یک بیماری فصلی محسوب میشود.
وی افزود: برای جلوگیری از این بیماری دام باید حتما در کشتارگاه ذبح شود زیرا دام از نظر بیماری کنترل شده و همچنین در کشتارگاه از وسایل حفاظت فردی استفاده میشود. همچنین حتی یک دام مبتلا به تب کریمه کنگو که علامتی ندارد در کشتارگاه هم ذبح شود، به دلیل ۲۴ ساعت قرار گرفتن در مرحله پیشسرد ویروس از بین میرود.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی ادارهکل دامپزشکی خراسان رضوی بیان کرد: پروتکل مبارزه با تب کریمه کنگو مبارزه با ناقل بیماری یعنی کنه است و اولویت اداره دامپزشکی سمپاشی کانونهایی بیماری است. از ابتدای سال جاری تاکنون هفت کانون مشکوک به بیماری تب کریمه کنگو در ۶ شهرستان خراسان رضوی توسط مراکز بهداشت اعلام شده اما با وجود هیچ مورد مثبتی از بیماری در استان گزارش نشده است.
وی گفت: در این هفت کانون ۵۶ هزار و ۵۹۰ متر مربع سمپاشی انجام شده که شامل ۱۱ هزار و ۸۰۰ راس دام است. همچنین در این مدت برای ۵۲۲ دامدار در استان از ابتدای سال کلاس آموزشی برگزار شده است. در این کلاسها به دامداران توصیه میشود تا از لباسهای پوشیده و حفاظتی استفاده کنند. همچنین دامدار باید از کشتن کنه بر روی بدن دام با دست خودداری کند و به هیچ عنوان دامداران نباید دام را خارج از کشتارگاه ذبح کند.
بهروزیان افزود: به طور کلی از ابتدای سال جاری تاکنون ۷۵ کانون در ۷۵ روستا در خراسان رضوی برای مبارزه با تب کریمه کنگو سمپاشی شده که شامل ۱۵۰ هزار راس گوسفند و ۵۰ هزار راس دام سنگین میشود. اقدامات پیشگیرانه در خصوص مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو در استان تا شهریور ماه ادامه دارد.