• امروز : پنج شنبه - ۱۲ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 30 - ربيع أول - 1446
  • برابر با : Thursday - 3 October - 2024
0

ظرفیت ارزش‌آفرینی داروهای گیاهی در کشور تا مرز ۲۵ میلیارد دلار

  • کد خبر : 5276
  • 22 آبان 1401 - 9:44
ظرفیت ارزش‌آفرینی داروهای گیاهی در کشور تا مرز ۲۵ میلیارد دلار
رئیس ستاد توسعه علوم فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی گفت: در حال حاضر گیاهان دارویی کمتر از ۲ میلیاد دلار ارزش‌آفرینی دارند که با تحقق سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی، این ارزش‌آفرینی به ۱۵ میلیادر دلار و با تزریق فناوری به ۲۵ میلیارد دلار خواهد رسید.

دکتر سیف سهندی در خصوص توسعه صنعت گیاهان دارویی، اظهار کرد: استان خراسان رضوی یکی از بخش‌های مهم کشور در زمینه گیاهان دارویی از جمله زیره و زعفران است که این محصولات اساسی، پتانسیل خوبی برای توسعه دارند. هدف ما از بازدیدی که از استان خراسان رضوی داشتیم این بود که این محصولات را شناسایی کنیم، با فناوران این حوزه بیشتر در ارتباط باشیم، برنامه‌های آن‌ها را دریافت و تا جایی که می‌توانیم حمایت کنیم تا این زنجیره ارزش در گیاهان دارویی شکل بگیرد.

وی با بیان اینکه سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی یک سری اهداف اقتصادی دارد، عنوان کرد: در حال حاضر گیاهان دارویی کمتر از ۲ میلیاد دلار ارزش‌آفرینی دارند که ۷۰۰ میلیون دلار آن به صورت فرآورده خام صادرات می‌شود. اگر این محصولات خام فرآوری شوند، می‌تواند ارزش افزوده بالایی داشته باشد. زمانی که اهداف سند ملی نیز تحقق پیدا کند، می‌تواند ۱۵ میلیادر دلار در کشور ارزش‌آفرینی داشته باشد و اگر فناوری را در این حوزه تزریق کنیم، به ۲۵ میلیارد دلار نیز خواهد رسید. توسعه بازار داخل و بین‌الملل می‌تواند کمک زیادی کند، فناوری نیز می‌تواند باعث افزایش بهره‌وری شود.
رئیس ستاد توسعه علوم فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی افزود: ما گیاهان دارویی را فقط داروی گیاهی نمی‌بینیم، در صنایع مختلفی از جمله آرایشی و بهداشتی، اسانس و عصاره و افزودنی‌های غذایی نیز بازار بزرگی در دنیا دارند و ما می‌توانیم براساس توانمندی این بازار را کسب کنیم، به شرط اینکه تمام بخش‌های مختلف با هم هماهنگ و دارای اهداف مشخص باشند و با برنامه‌ریزی و هماهنگی فرادستگاهی به این هدف برسیم.

سهندی گفت: در حال حاضر کلاله زعفران صادر و گلبرگ‌های آن دور ریخته می‌شود، در حالی که منبع غنی از ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی و آنتوسیانین، مولد رنگ آبی، هستند. ما این منبع خدادادی را دور می‌ریزیم، اما مشاهده کردیم که این دانش فنی را توسعه دادند و حتی به صورت نیمه‌صنعتی تولید کردند و فروختند.

لینک کوتاه : https://zamenkhorasan.ir/?p=5276

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها
آتش سوزی آیت الله رییسی انتخابات تغییر ، اقلیم ، جهادکشاورزی ثبت شاخص حرم مطهررضوی خسارت دانش بنیان توسعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد رهبر معظم انقلاب رییس کل دادگستری خراسان رضوی زیارت، مشهد سقط جنین شماره 1 نشریه ضامن خراسان شماره 2 نشریه ضامن خراسان شماره 3 نشریه ضامن خراسان شماره 4 نشریه ضامن خراسان شماره 5 نشریه ضامن خراسان شماره 6 نشریه ضامن خراسان شماره 7 نشریه ضامن خراسان شماره 8 نشریه ضامن خراسان شماره 9 نشریه ضامن خراسان شماره 10 نشریه ضامن خراسان شماره 11 نشریه ضامن خراسان شماره 12 نشریه ضامن خراسان شماره 13 نشریه ضامن خراسان شماره 14 نشریه ضامن خراسان شماره 15 نشریه ضامن خراسان شماره 16 نشریه ضامن خراسان شماره 17 نشریه ضامن خراسان شماره 18 نشریه ضامن خراسان شماره ۲۲ ضامن خراسان شماره ۲۳ ضامن خراسان شهرداری گلمکان ضامن خراسان رضوی فرمانده قرارگاه منطقه‌ای شمال‌ شرق نزاجا فرودگاه گناباد فصلنامه ضامن خراسان مترو مصرف مصرف بنزین هفته نامه ضامن خراسان هواپیمایی خراسان رضوی ویزا برای افغانستانی ها گردشگری سلامت