امیر عباس وجدانی اظهار کرد: در راستای اصلاح و نوسازی، بهبود عملکرد کاشت پسته در شهرستان، مدیریت مصرف سموم و کودهای شیمیایی، اصلاح سیستم آبیاری، انجام عملیات گردهافشانی مصنوعی توسط باغداران فعال اجرای کلاسهای آموزشی کاشت و برداشت پسته در سطح شهرستان، اجرای عملیات سرشاخهکاری و اجرای عملیات نصب فرمون و کارت زرد و استفاده از سرکه و آبشویی در مبارزه با پسیل به منظور کنترل آفات از مهترین اقدامات موثری است که انجام گرفته است.
وی افزود: مهمترین مرحله پس از عملآوری محصول پسته، برداشت به موقع محصول است. زمان فاکتور بسیار مهم و موثری در این مرحله بوده و مانع از ایجاد و گسترش محصولات بیکیفیت و نامرغوب در بازار مصرف خواهد شد. به طور کلی زمانی که ۷۰ تا۸۰ درصد پوست روی پسته به راحتی از آن جدا شود، عملیات برداشت محصول آغاز میشود و پسته تولید شده به وسیله کارگر و با دست از درخت چیده شده و پس از جمعآوری جهت فرآوری به واحدهای ضبط پسته ارسال میشود. با توجه به افزایش حجم تولید پسته و نیاز به فرآوری حجم زیاد پسته تر در مدت زمان محدود برداشت، در ترمینال ضبط پسته پوستگیری، خشک کردن و جداسازی پسته به وسیله ماشینآلات انجام میگیرد.
مسئول باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان مشهد تصریح کرد: در سال جاری یک ترمینال ضبط پسته مجوزدار با ظرفیت تولید پنج تن در هر ساعت در فصل برداشت در شهرستان مشهد در حال فعالیت است. این واحد ضبط ترمینال برای ۱۰ نفر اشتغالزایی ایجاد کرده است. شهرستان مشهد با داشتن ۳۹۱۸ هکتار باغات پسته که ۱۱۸۹ هکتار آن به صورت بارور و ۲۷۲۹ هکتار نهال و غیر بارور است، یکی از قطبهای مهم تولید پسته در استان به شمار میرود.