غلامرضا زارعی ایرنا افزود: بر اساس آمار اردیبهشت ماه امسال که همزمان با آغاز اجرایی کردن طرح مردمی سازی یارانه ها منتشر شد از ۶ میلیون و ۹۸۹ هزار و ۷۷۴ نفر جمعیت استان ۶ میلیون و ۱۴۰ هزار و ۵۹۷ نفر در قالب یک میلیون و ۹۸۷ هزار و ۵۵۰ خانوار، یارانه بگیر دولت شده اند.
وی اضافه کرد: از بین ۶ میلیون و ۱۴۰ هزار و ۵۹۷ نفر جمعیت یارانه بگیر خراسان رضوی، ۲ میلیون و ۳۲۶ هزار و ۶۷۹ نفر معادل ۳۳ درصد از جمعیت در دهک اول تا سوم قرار دارند.
مدیر امور اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: از زمان اجرای طرح مزبور تعدادی از یارانه بگیران گذشته جزء دهک ۱۰ محسوب شدند و یارانه آنها از اردیبهشت ماه امسال قطع شد که تعداد آنها ۳۷۵ هزار و ۸۶۲ نفر می شود.
زارعی افزود: پیش از اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها، در سالهای ۹۴ یا ۹۸، ۲۴۲ هزار و ۳۳۲ نفر از جمعیت استان از دریافت یارانه حذف شدند اما تاکنون ۲۳۰ هزار و ۹۸۳ نفر جامانده از دریافت یارانه به جمعیت یارانه بگیران استان اضافه شدند.
وی اضافه کرد: همه آمار ارایه شده مربوط به جمعیت یارانه بگیران به اردیبهشت ماه امسال تعلق دارد و آمار جدید در خصوص اضافه شدن جمعیت جدید یا حذف تعدادی از مردم استان از دریافت یارانه هنوز از سوی مرکز اعلام نشده است اما این احتمال است که با توجه به اعتراض ها و بررسی هایی که انجام گرفته، یارانه تعداد زیادی از خانواده ها در استان برقرار شده باشد.
مدیر امور اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی این استان را جزء استانهای با سرانه درآمدی کم در کشور ذکر و بیان کرد: براساس اطلاعات کشوری مربوط به سال ۱۳۹۷، سه شاخص برای فقر خانواده ها در نظر گرفته شده که شامل قرار گرفتن خانوار در سه دهک پایین، نداشتن درآمد ثابت و زیر پوشش نهادهای حمایتی بودن می شود.
زارعی افزود: براین اساس ۲۸ درصد از جمعیت خراسان رضوی یکی از دو مولفه های مزبور را داشته و فقیر به شمار می روند و نمره کشور در این زمینه ۲۲ است به این معنا که ۲۲ درصد از جمعیت کشور فقیر هستند.
وی اضافه کرد: وضعیت شهرستانهای مشهد و گناباد بهتر از سایر شهرستانهای استان است به گونه ای که نمره مشهد ۲۰ (۲۰ درصد از جمعیت) و نمره گناباد ۱۸ (۱۸ درصد از جمعیت) بوده اما شهرستانهای زاوه و باخرز به ترتیب با نمره ۵۵ و ۵۳ جزء فقیرترین شهرستانهای استان هستند.