حجتالاسلام والمسلمین احمد مروی در اختتامیه دومین دوره جشنواره رسانهای امام رضا(ع) که امروز، ۲۳ تیرماه با حضور جمعی از مدیران ارشد رسانهای کشور و برگزیدگان این جشنواره در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به جایگاه قلم و اهمیت سوگند خداوند متعال بر قلم در قرآن کریم اظهار کرد: قلم و کتابت از نعمات خداوند است که باید به بهترین شکل در راستای نگارش حق و بیان معارف الهی مورد استفاده قرار گیرد.
وی با اشاره به نقش قلم در تحقق جهاد تبیین افزود: از مهمترین ابزار جهاد تبیین قلم است و ابتدا باید قلم و کتابت باشد تا در ادامه آن بیان هم به کار آید؛ اساس و مبنای انقلاب اسلامی بر فکر، فرهنگ و تحول فرهنگی بنا شده و از این روی اهالی قلم، رسانه، فرهنگ و اندیشه نقش مهمی در راستای بیان ارزشهای الهی، تبیین حقایق، رفع شبهات، روشنگری و هدایت جامعه دارند.
تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: در طول تاریخ اسلام هرجا که جهاد تبیین انجام شده آثار و برکات آن آشکار و هرکجا از جهاد تبیین جلوگیری شده، آسیبها و لطمات سنگینی بر اسلام و مسلمانان وارد شده است. در صدر اسلام نقل حدیث از پیغمبر اکرم(ص) ممنوع شد و به نوعی مانع جهاد تبیین شدند و اجازه ندادند سخنان پیامبر اکرم(ص) در خصوص حضرت علی(ع) بهعنوان جانشین و ادامهدهنده راه رسول گرامی اسلام به گوش مردم برسد؛ که نتیجه آن این شد که هنگامی که امیرالمؤمنین(ع) در محراب مورد سوءقصد قرار گرفت، عدهای گفتند: «مگر علی نماز میخواند؟».
مروی با بیان اینکه امام سجاد(ع) مصداق بارز «جهاد تبیین» است، به نمونهای از آثار مثبت جهاد تبیین در تاریخ اسلام اشاره و اظهار کرد: آن حضرت به همراه حضرت زینب(س) و حضرت امکلثوم(س) از عصر عاشورا و در شرایطی که اسیر دشمن بودند، پرچم مجاهدت برای جهاد تبیین را برافراشتند و با بیان حقایق، عاشورا را ماندگار کردند و اجازه ندادند دشمن حقیقت را تحریف کند.
وی با اشاره به اینکه جهاد تبیین رمز زنده ماندن عاشورا است، تصریح کرد: یاران اهلبیت عصمت و طهارت(ع) پس از واقعه عاشورا به تعداد انگشتان یک دست نبودند، اما حضرت زینالعابدین(ع) در طول دوران امامت خود، با جهاد تبیین کاری کرد که حوزه درس امام باقر(ع) و امام صادق(ع) هزاران شاگرد داشت. این شاگردان در حقیقت محصول رنج، تلاش و جهاد تبیین امام سجاد(ع) بودند.