• امروز : پنج شنبه - ۱۲ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 30 - ربيع أول - 1446
  • برابر با : Thursday - 3 October - 2024
1

تمامی بیمارستان‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی بخش‌های کرونایی را فعال کرده‌اند/تمامی بیمارستان‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی بخش‌های کرونایی را فعال کرده‌اند

  • کد خبر : 3458
  • 20 بهمن 1400 - 19:51
تمامی بیمارستان‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی بخش‌های کرونایی را فعال کرده‌اند/تمامی بیمارستان‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی بخش‌های کرونایی را فعال کرده‌اند
رئیس کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر از مجموع ۲ هزار تخت بخش‌های اورژانس، داخلی و عفونی کرونایی و ۵۰۰ تخت آی‌سی‌یو‌های کرونا بیش از ۳۰ درصد ظرفیت تخت‌های اختصاص یافته به بیماران کرونایی اشغال شده است.

محمد پهلوان در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، اظهار کرد: از روز پنجم بهمن ماه امسال وارد موج ششم ویروس کرونا شدیم و از همان زمان آماده‌باش‌ها و برنامه‌های ویژه دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شد.
وی تصریح کرد: از زمان شروع موج ششم بحران کرونا تاکنون جلسات مستمر قرارگاه مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد به‌صورت روزانه در حال برگزاری است و فعالیت این قرارگاه در موج کنونی نیز ۲۴ ساعته است، در موج ششم شاهد سرعت انتشار بالای ویروس به نسبت موج پنجم بودیم و وضعیت رنگ‌بندی کرونایی در زمانی کوتاه از آبی به زرد، نارنجی و قرمز تغییر کرد.
رئیس کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در موج ششم ضمن تاکید بر حفظ سلامت مردم
در سطح استان ۳۶۴ بستری جدید در روز گذشته داشتیم و هم‌اکنون ۱۰۴۷ بستری در بخش‌های کوویدی داریم که ۲۱۴ نفر در آی‌سی‌یو هستند، خاطرنشان کرد: همچنین در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۲۶۶ بستری جدید داشتیم و هم‌اکنون بستری موجود ۷۶۸ نفر بوده که از این تعداد ۱۶۷ نفر در آی‌سی‌یو هستند.
پهلوان افزود: متاسفانه میزان فوتی‌های کرونایی در کشور ۳ رقمی و در خراسان رضوی ۲ رقمی شده و بیشترین فوتی‌ها سنین بالای ۸۰ سال و همچنین واکسینه نشده‌ها بودند، گرچه نزدیک به ۳۰ بستری‌های مبتلا به اومیکرون کودکان هستند، اما خوشبختانه در این گروه سنی فوتی نداشته‌ایم و همچنان معتقدیم که بهترین راه در کنار انجام واکسیناسیون کامل، استفاده از ماسک و رعایت تمامی نکات بهداشتی بوده است.
وی با تاکید بر اینکه ۱۹۴۷ مراجعه‌کننده به بیمارستان‌ها داشتیم و اگر می‌خواهیم که وضعیت بدتری در انتظارمان نباشد باید بیش از پیش موارد بهداشتی را رعایت کنیم، گفت: کسانی که واکسن نمی‌زنند و به توصیه‌ها عمل نمی‌کنند در معرض شدید خطر ابتلا به کرونا هستند و همین وضعیت در کسانی که دُز اول را نزده‌اند و یا دُزهای دوم و سوم را به تاخیر انداخته‌اند هم هست.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه این روزها تعداد بستری‌ها از میزان ترخیصی‌ها بیشتر است و هم‌اکنون بالای هزار کرونایی بستری هستند و شاید مجبور به تعطیلی برخی از بخش‌های غیرکرونایی برای خدمت‌رسانی به کرونایی‌ها بشویم، بیان کرد: در موج ششم بحران کرونا از ظرفیت تمامی بیمارستان‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی استفاده شده و در حال حاضر از مجموع ۲ هزار تخت بخش‌های اورژانس، داخلی و عفونی کرونایی و ۵۰۰ تخت آی‌سی‌یو‌های کرونا بیش از ۳۰ درصد ظرفیت تخت‌های اختصاص یافته به بیماران کرونایی اشغال شده است.
پهلوان اضافه کرد: هرگاه شرایط بدتر شده میزان رعایت مردم بهتر شده و پیش‌بینی ما این است که در ابتدای اسفند ماه به قله موج ششم بحران کرونا برسیم و پس از آن روند نزولی را شاهد باشیم.
وی با ذکر این نکته که تاثیر واکسیناسیون در انجام مهمتر از تنوع آن است و نباید خود را واکسن محروم کنیم، تاکید کرد: تمامی واکسن‌ها میزان عوارض بسیار محدودی دارند و تعداد نادری منجر به فوت شده که عدد آن کمتر از تعداد انگشتان یک دست بوده است، موارد مطرح شده در این خصوص در رسانه‌ها مورد تایید نیست و اگر مشکلی باشد حتماً در کمیته علمی ستادهای ملی، استانی و شهری مقابله کرونا بررسی می‌شود، ضمن اینکه شرایط دریافت واکسن‌های مختلف از جمله آسترازنکا هم اعلام شده است.
رئیس کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: هم‌اکنون آسترازنکا به افراد زیر ۵۰ سال تزریق نمی‌شود و دُز اول هم نداریم، اما در صورت تمایل با تعهد و رضایت فرد انجام می‌شود.
پهلوان با تصریح کرد: پیشنهادات به ستاد‌های ملی، استانی و شهرستانی به‌صورت کامل با هدف حفظ سلامت مردم بیان می‌شود، البته موارد معیشتی هم لحاظ شده، به شرط آنکه آسیبی به حوزه سلامت وارد نشود، ضمن کنترل‌ها و نظارت‌ها از طریق سامانه هوشمند فعال شده به‌طور مستمر در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه فعالیت غیرحضوری مدارس تا سه‌شنبه هفته آینده ادامه دارد، بیان کرد: اقدام صورت گرفته در خصوص عدم فعالیت حضوری مدارس کاهش آمار سرپایی‌ها را به‌همراه داشته و در صورت نیاز پیشنهاد تمدید این زمان به ستاد استانی مقابله با کرونا داده می‌شود.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در خصوص فعالیت‌ مجموعه‌های مختلف باید بگوییم که داشتن کارت واکسن کرونا الزامی بوده و افراد فاقد این کارت مجاز به ارائه و دریافت خدمت نیستند.
پهلوان با بیان اینکه از ابتدای بهمن ماه حدود ۱۷ هزار بازدید انجام شده که نتیجه آن منجر به ۸۹ مورد پلمب و ۲۴۹۸ مورد معرفی به مرجع قضایی شده است، خاطرنشان کرد: در همین بازه به ۳۷۹۳ شکایت مردمی ثبت شده در سامانه ۱۹۰ رسیدگی شده که از این تعداد ۱۸۹۷ مورد آن با موضوع کرونا بوده است.
وی بیان کرد: برگزاری آئین باشکوه اعتکاف ایام‌البیض طبق دستورالعمل‌ها و با ظرفیت اعلام شده مجاز است، البته داشتن کارت واکسن کرونا و داشتن گواهی تست pcr منفی اعزامی بوده، ضمن اینکه اعلام شده که اولویت با کسانی است که هر ۳ دُز را دریافت کرده‌اند.
*واکسیناسیون گروه سنی ۵ تا ۹ سال از امروز تزریق می‌شود/مردم ضمن انجام واکسیناسیون کامل از حضور تجمعات پرهیز کنند
در ادامه این نشست سعید فردین‌فر، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر و غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: در بحث پیشگیری نوع رفتارهای مردم بسیار موثر بوده و ما اکنون در موج ششم بحران کرونا هستیم.
وی تاکید کرد: هم‌اکنون در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۵ شهر مشهد، کلات، بینالود، رشتخوار و بردسکن در وضعیت قرمز، ۸ شهر سرخس، تایباد، رشتخوار خواف، درگز، کاشمر، چناران، گلبهار در وضعیت نارنجی، ۴ شهر قوچان، فریمان، باخرز و خلیل‌آباد در وضعیت زرد هستند و هیچ شهری در وضعیت آبی نداریم.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر و غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه باید حداقل ۸۵ درصد جامعه ماسک بزنند و ضمن انجام واکسیناسیون کامل از حضور تجمعات پرهیز کنند، خاطرنشان کرد: کسانی که دُز سوم را می‌زنند تا ۹۶ درصد افزایش ایمنی پیدا می‌کنند و از رسانه‌ها می‌خواهیم که اهمیت دُز ۳ را به مردم بیان کنند.
فردین‌فر اضافه کرد: واکسیناسیون گروه سنی ۵ تا ۹ سال از امروز آغاز شده و به این گروه واکسن‌های سینوفارم و پاستوکووک تزریق می‌شود و از والدین می‌خواهیم که فرزندان خود را به مراکز واکسیناسیون کرونا ببرند تا واکسن به آنها تزریق شوند.
وی با اشاره به اینکه برنامه واکسن دُز سوم به‌خوبی در حال انجام است و به هر فرد متناسب با نوع واکسن دریافتی دُزهای اول و دوم مناسب‌ترین واکسن تزریق می‌شود، تصریح کرد: همچنین واکسیناسیون اتباع هم انجام می‌شود و موارد دارای کد آمایش و حتی فاقد آن واکسینه می‌شوند و واکسن معتادان متجاهر نیر در کمپ‌ها در حال تزریق است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر و غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: کارت واکسن فارسی و بین‌الملل برای واکسینه شده‌ها از طریق سایت vcr.salamat.gov.ir صادر می‌شود و مشکلی در این خصوص به‌ویژه برای کسانی که قصد سفر خارج دارند و نیارمند داشتن کارت بین‌الملل هستند وجود ندارد.
فردین‌فر تاکید کرد: تاکنون در گروه سنی بالای ۱۲ سال ۹۵.۲۳ درصد دُز اول و ۸۳ درصد دُز دوم، در گروه سنی بالای ۱۸ سال ۲۶.۸۹ درصد دُز سوم و در گروه سنی ۹ تا ۱۲ سال ۶.۴۱ درصد دُز اول را دریافت کرده‌اند و از تمامی کسانی واجد شرایط انجام واکسیناسیون هستند می‌خواهیم که این کار بسیار مهم و حیاتی به‌موقع و بدون تاخیر انجام دهند.
*میزان ابتلای کودکان و موارد خانوادگی افزایش یافته است/اجرای با قدرت طرح شهید سلیمانی در موج ششم بحران کرونا
همچنین محمدحسن درخشان، مدیر توسعه و ارتقاء شبکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: در سطح ۱ بررسی‌ها در خصوص سویه اومیکرون انجام شد و طبیعی بود که این ویروس کل دنیا را در بر می‌گیرد و براساس آمارهای موج ششم بحران کرونا سطح‌بندی‌ها را تعریف کردیم.
وی بیان کرد: هر هفته وضعیت موجود در تمامی شبکه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد و با شروع موج ششم بحران کرونا بیش از ۱۰۰ هزار کیت رپید از طریق هیئت امناء ارزی و بیش از ۳۰ هزار عدد هم از طریق هیئت امناء دانشگاه خریداری شد.
مدیر توسعه و ارتقاء شبکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که برنامه‌های موثری در بحث شناسایی، کنترل و قرنطینه انجام شده و در موج جدید طرح شهید سلیمانی هم با قوت در حال اجرا است، تاکید کرد: متاسفانه در مراجعات به مراکز منتخب کرونا افزایش میزان حضور مردم و موارد مثبت را به خصوص در کودکان و موارد خانوادگی شاهد هستیم و در این خصوص توصیه بر رعایت بیش از پیش تمامی نکات بهداشتی داریم.
درخشان افزود: بازدیدهای شبانه‌روزی را در ایام اوج بحران کرونا داریم و همه‌روزه در جلسات قرارگاه کرونا گزارش آن اعلام می‌شود و بهترین تصمیم در این خصوص اتخاذ می‌گردد.
وی با تاکید بر اینکه نقش اصحاب رسانه در بحث پیشگیری و کنترل بیماری کرونا و افزایش سواد سلامت جامعه بسیار موثر است، گفت: از خبرنگاران می‌خواهیم که همانند ۲۴ ماه قبل در کنار خادمان حوزه سلامت باشند.
مدیر توسعه و ارتقاء شبکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: با وجود اطلاع‌رسانی بسیار در خصوص نقش و اهمیت انجام واکسیسناسیون کرونا متاسفانه باز هم هستند کسانی که این موضوع بسیار مهم را جدی نگرفتند و باید بگوییم که ۹۴ درصد فوتی‌های کرونا کسانی هستند که یا واکسن نزده‌اند و یا اینکه نسبت به دریافت دزهای دوم و سوم خود اقدام نکرده‌اند.

لینک کوتاه : https://zamenkhorasan.ir/?p=3458

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها
آتش سوزی آیت الله رییسی انتخابات تغییر ، اقلیم ، جهادکشاورزی ثبت شاخص حرم مطهررضوی خسارت دانش بنیان توسعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد رهبر معظم انقلاب رییس کل دادگستری خراسان رضوی زیارت، مشهد سقط جنین شماره 1 نشریه ضامن خراسان شماره 2 نشریه ضامن خراسان شماره 3 نشریه ضامن خراسان شماره 4 نشریه ضامن خراسان شماره 5 نشریه ضامن خراسان شماره 6 نشریه ضامن خراسان شماره 7 نشریه ضامن خراسان شماره 8 نشریه ضامن خراسان شماره 9 نشریه ضامن خراسان شماره 10 نشریه ضامن خراسان شماره 11 نشریه ضامن خراسان شماره 12 نشریه ضامن خراسان شماره 13 نشریه ضامن خراسان شماره 14 نشریه ضامن خراسان شماره 15 نشریه ضامن خراسان شماره 16 نشریه ضامن خراسان شماره 17 نشریه ضامن خراسان شماره 18 نشریه ضامن خراسان شماره ۲۲ ضامن خراسان شماره ۲۳ ضامن خراسان شهرداری گلمکان ضامن خراسان رضوی فرمانده قرارگاه منطقه‌ای شمال‌ شرق نزاجا فرودگاه گناباد فصلنامه ضامن خراسان مترو مصرف مصرف بنزین هفته نامه ضامن خراسان هواپیمایی خراسان رضوی ویزا برای افغانستانی ها گردشگری سلامت