معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در این نشست گفت: در هدفگذاری ۱.۷ میلیارد دلاری صادراتی استان برای سال ۱۴۰۰ سهم پاکستان حدود ۵۲ میلیون دلار و برای سال آینده ۶۵ میلیون دلار است اما ظرفیتهای روابط تجاری خراسان رضوی با پاکستان بیشتر از این اعداد است و می توان این کسری را از طریق ایالت پنجاب و لاهور جبران کرد.
علی غفوری مقدم افزود: ۷۰ درصد ظرفیتهای اقتصادی لاهور به بخش کشاورزی و ۳۰ درصد به بخش صنعت اختصاص دارد و شهر لاهور به عنوان مرکز ایالت پنجاب از ۲ هزار واحد صنعتی برخوردار است.
وی اضافه کرد: هیاتی تجاری قرار است از پاکستان در مشهد حضور پیدا کند که متشکل از فعالان اقتصادی در بخشهای مختلف تولیدی اعم از کاشی و سرامیک، صنایع ساختمانی، صنایع غذایی، قطعات خودرو، فرش و موکت، لوازم خانگی و مبلمان است که مشهد در این زمینه از ظرفیتهای زیادی برخوردار است.
آمادگی خراسان رضوی برای برپایی نمایشگاه اختصاصی در لاهور
معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: سابقه برپایی نمایشگاه اختصاصی کالای ایران در کراچی پاکستان به سالهای ۸۲، ۸۵ و ۸۸ و در لاهور به سال ۹۱ می رسد، خراسان رضوی آمادگی برپایی نمایشگاه اختصاصی کالای ایران را در لاهور طی سال ۱۴۰۱ دارد و قرار است شهریور ماه سال آینده نمایشگاهی در کراچی پاکستان برگزار شود.
محمد احسانی افزود: پیشنهاد شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی برپایی نمایشگاه اختصاصی کالای ایران در لاهور پاکستان در نیمه دوم سال آتی است که در این راستا شرکت نمایشگاهی مشهد آمادگی کامل برای برگزاری این نمایشگاه را دارد.
وی اضافه کرد: با توجه به شرایط به وجود آمده برای کشور افغانستان، تمرکز امسال شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی بر پاکستان و شناسایی ظرفیتهای توسعه تجارت با آن کشور است و آبان ماه امسال هم ۲۳ نفر از صاحبان صنایع خراسان رضوی در نمایشگاه کراچی حضور یافتند و تجربه خیلی خوبی را پشت سر گذاشتند که منجر به انعقاد تفاهمنامه هایی بین صاحبان صنایع در این استان با تجار پاکستانی شد.
او آمادگی شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی در خصوص پذیرش یا اعزام هیات تجاری به پاکستان و حمایتهای مالی از این بخش را اعلام کرد.
سعید سیفی، مدیرعامل شرکت نمایشگاه بین المللی مشهد نیز در این نشست آمادگی این شرکت را برای برگزاری نمایشگاه در لاهور به صورت تهاتر اعلام کرد و گفت: در سال ۹۱ شرکت نمایشگاه ایران در لاهور اقدام به برپایی نمایشگاه کرد و در همان سال پاکستان نمایشگاهی در مشهد برپا نمود که تکرار این اتفاق برای ۲ طرف سودمند خواهد بود.
رییس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: با توجه به این که لاهور دومین شهر بزرگ و پرجمعیت پاکستان است ظرفیتهای خوبی برای تجارت با آن منطقه وجود دارد، از سوی دیگر کل واردات سالانه کالا به پاکستان بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال است که سهم ایران از این میزان کمتر از یک درصد است.
کاظم شیردل افزود: با توجه به این که پاکستان و هندوستان هم مرز هستند و شرکای بزرگ پاکستان، چین و امارات هستند می توان از ظرفیت پاکستان برای توسعه تجارت با این ۲ کشور در سایه حمایتهای دستگاه های حاکمیتی در حوزه تجارت و صادرات بهره گرفت.