محمدتقی هاشمی افزود: به خانواده های افغانستانی این اطمینان خاطر داده می شود که نگران ثبتنام فرزندان خود نباشند، زیرا با توجه به سفارش مقام معظم رهبری، با همکاری وزارت کشور و وزارت آموزش و پرورش، همه فرزندان اتباع خارجی مقیم استان در مدارس ثبت نام خواهند شد.
وی گفت: با توجه به اینکه ثبت نام اتباع ایرانی تا مردادماه انجام می شود، اتباع خارجی نباید خیلی نگران تاخیر در ثبت نام فرزندان خود باشند زیرا نام نویسی آنها همچون سالهای قبل ممکن است تا آبان ماه نیز ادامه پیدا کند، از سویی سال قبل ما در میان اتباع ایرانی دانش آموزان جامانده از تحصیل داشتیم اما در اتباع خارجی نداشتیم، لذا اتباع خارجی توجهی به جوسازی های اخیر برخی رسانه های معاند نداشته باشند.
مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خراسان رضوی گفت: امسال نیز به واسطه وضعیت کرونا و تسریع و تسهیل انجام امور، دفاتر کفالت امور مهاجرین در مشهد مقدس از ۱۷ به ۲۴ دفتر افزایش یافته است تا فرایند ثبت نام دانش آموزان با هزینه کمتر و سرعت بیشتر انجام شود.
هاشمی گفت: با وجود تحمیل برخی هزینه ها، پارسال ۶۰ هزار نفر از اتباع خارجی دارای مدارک اقامت در خراسان رضوی، به صورت رایگان ثبت نام کرده و تحصیل کردند.
وی ادامه داد: در سال ۹۴ که ثبت نام فرزندان اتباع خارجی فاقد هویت در کشور آغاز شد، تنها ۸۰۰ نفر در این استان ثبت نام شدند، اما سال گذشته این رقم به ۱۵ هزار و ۵۱۱ نفر رسید و این افراد برگه حمایت تحصیلی گرفتند، این اوراق هرچند جنبه تحصیلی دارد اما والدین این دانش آموزان می توانند از این طریق در ایران ساکن شوند.
هاشمی در تشریح فرایند ثبت نام اتباع خارجی در خراسان رضوی گفت: اتباعی که مجوز اقامت و حضور قانونی دارند، با ارائه مدارک خود به آموزش پرورش می توانند فرزندان خود را مانند اتباع ایرانی ثبت نام کنند.
وی افزود: افرادی که فاقد مجوز بوده و یا غیرقانونی وارد کشور شده اند و در این مدت نیز تلاشی برای دریافت مجوز نکرده اند، در قالب ۹ گروه تقسیم شده اند که هشت گروه آنها مطابق فرمان رهبر انقلاب ثبت نام می شوند، اینها افرادی هستند که چند سال در ایران حضور داشته اند و مدارکی مبنی بر حضور و یا مدارک هویتی افغانستانی ارائه می دهند و در نهایت برگه حمایت تحصیلی دریافت می کنند.