علیرضا طاهری امروز ۷ مهر ماه، در مراسم افتتاح فاز اول خط انتقال آب شرب به مشهد از منابع غرب اظهار کرد: مشهد برخلاف تمامی شهرهای دنیا، دور منبع آب شیرین تشکیل نشده، بنابراین از لحاظ منابع آبی محدودیتهای همیشگی داشتهایم تا سال ۱۳۸۷ که سد دوستی وارد مدار تامین آب شرب مشهد شد، حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد آب شرب مشهد از چاهها و ۱۰ درصد باقی مانده از سدهای طرق و کارده تامین میشد.
وی افزود: با ورود سد دوستی به مدار تامین آب شرب مشهد، ۶۰ تا ۶۵ درصد آب شرب مشهد از آبهای سطحی و مابقی از آبهای زیرزمینی تامین میشد. در چند سال اخیر بهدلیل پدیده تغییر اقلیم، خشکسالی و تغییرات حوزه آبریز بالادست سد دوستی، محدودیتهایی برای آب شرب مشهد ایجاد شد.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی تصریح کرد: از آبان سال گذشته پیشبینی میشد که در سال جاری دچار کمبود آب شویم. پیک مصرف مشهد ۱۲ هزار و ۷۰۰ لیتر بر ثانیه پیشبینی شده و کسری آب حدود ۴۱۵۰ لیتر بر ثانیه بود که این کسری تامین شده و بدون هیچگونه تنشی، مشهد از تابستان سال جاری عبور کرد. باید برای تابستان سال آینده و تا سال ۱۴۳۰ برنامه داشته باشیم. برنامه تامین آب شرب استان تا ۱۴۳۰ بسته شده است.
طاهری ادامه داد: مشهد در حال حاضر ۲۸۰ میلیون متر مکعب آب مصرف میکند که ۷۰ درصد این عدد تبدیل به فاضلاب خواهد شد. قرار است با طرح خط انتقال آب شرب به مشهد از منابع غرب، آب تصفیهخانههای فاضلابی که در مشهد وجود دارد به غرب مشهد منتقل شده و چاههای کشاورزی این مناطق را از طریق یک خط انتقال برگشت به سمت مشهد هدایت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: خط انتقال آب شرب به مشهد از منابع غرب، سالانه ۹۶ میلیون متر مکعب آب را به مشهد انتقال خواهد داد. امیدواریم با طرح پساب و خط برگشت، طرح شوریجه، طرح هزار مسجد و سایر طرحهای تامین آب مشهد، افتخار خادمی زائرین و مجاورین امام رضا (ع) را داشته باشیم.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی عنوان کرد: در سال جاری مشکل آب شرب مشهد با برخی پروژههای بحرانمحور حل شد اما در آینده پروژههای زیربنایی باید به کمک مشهد بیایند.