یوسف اختری در گفت و گو با ایسنا خاطرنشان کرد: با ورود مدعیالعموم، برق چاههایی که بیشتر از حد مجاز از منابع آبی در تربتجام برداشت میکردند قطع و جلوی ادامه بهرهبرداری کشاورزان پرمصرف گرفته شد.
وی خاطرنشان کرد: با تأکید و پیگیری دادستان عمومی و انقلاب تربتجام، مشترکانی که بیشتر از مقدار مجاز از سفرههای آب زیرزمینی برداشت میکردند و از سویی توجهی به اخطار و تذکرات متولیان امر نداشتند شناسایی و برق تعدادی از چاهها با حضور نماینده ویژه دادستانی و کارشناسان ادارات منابع آب، برق، جهادکشاورزی، منابعطبیعی در قالب کارگروه حفظ حقوق بیتالمال، قطع شد.
مدیر امور منابع آب تربتجام تصریح کرد: علاوه بر آبدهی بالا، مصرف برق و سطح زیرکشت نامتعارف این چاهها پیشتر توسط کارگروه تخصصی مربوطه بررسی شده بود.
وی با اعلام اینکه برخورد با برخی دیگر از پرمصرفهای بخش کشاورزی در دستور کار روزهای آینده قرار دارد، گفت: طی روزهای اخیر برق حدود ۶ یا ۷ حلقه چاه به دلیل اضافه برداشت قطع شده است.
اختری با بیان اینکه تمامی چاههایی که بیش از حد مجاز برداشت داشته باشند با هماهنگی دستگاه قضایی خاموش خواهند شد، از نصب کنتور هوشمند برروی تمامی چاههای کشاورزی خبر داد و خاطرنشان کرد: شهرستان تربتجام دارای ۵۶۶ حلقه چاه کشاورزی است.
وی اذعان کرد: هرچند برخی کشاورزان به دلیل سطح زیر کشت کمتر یا بیشتر میزان آب مصرفیشان متفاوت است اما در مجموع آنچه موجب مصرف بیشتر میشود خرابی کنتور هوشمند و یا دستکاری کنتور است.
مدیر امور منابع آب تربتجام تأکید کرد: بدون شک با کشاورزان و افرادی که برای بهرهبرداری بیشتر از منابع آبی کنتورهای هوشمند را دستکاری کنند، برخورد قانونی خواهد شد و اضافه برداشت در قالب جریمه اخذ و در صورت تکرار پرونده کیفری تشکیل میشود.
وی در ادامه از شناسایی و مسدود کردن ۲۹ حلقه چاه از ابتدای امسال در حوزه شهرستان تربتجام خبر داد و گفت: با تلاشهای صورت گرفته چاه غیرمجاز عمیق در تربتجام زیاد نداریم.