علی اسماعیلی امروز ۲۱ اردیبهشتماه در افتتاحیه دومین رویداد استارتینو با شعار «از دانشگاه تا صنعت با ۶ گام» که در تالار خیام دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: شرکتهایی که در پارک علم و فناوری حضور دارند از جمله شرکتهایی هستند که تاکنون محصولات پیشرفتهای تولید کردهاند و باید دانشجویان توانمند را به این شرکتها معرفی کنیم.
وی افزود: هدف اصلی رویداد استارتینو این است که مدلی ارائه کنیم تا ارتباط بین دانشگاه با شرکتهای دانشبنیان برقرار شود و طی یک سال گذشته که من در پارک علم و فناوری حضور داشتم حدود ۸۰۰۰ دانشجو از این مجموعه بازدید کردهاند، اما آن خروجی مدنظرمان حاصل نشده است. بازدیدهایی که انجام میشود باید نتایج خوبی در پی داشته باشد و منتج به تولید محصول شود.
معاون توسعه پارک علم و فناوری خراسان رضوی تصریح کرد: دانشجویان نباید به شرکتهای دانشبنیان صرفا به چشم محلی برای مهارتآموزی نگاه کنند، بلکه نیازهای زیادی وجود دارد که باید دانشجویان با حضور در این شرکتها به فکر حل این نیازها باشند.
اسماعیلی عنوان کرد: زمینههای فعالیتی بسیار زیادی وجود دارد که باید توسط دانشجویان و شرکتها مورد توجه قرار گیرد و با تعامل و همکاری با یکدیگر بتوانند مسائل را مرتفع کنند. مثلا سالهاست در عسلویه ۳.۵ میلیارد دلار واردات تجهیزات و قطعات داریم و اگر این قطعات توسط شرکتهای داخلی تولید شوند، از خروج این میزان ارز از کشور جلوگیری میشود.
وی خاطرنشان کرد: آینده اقتصادی دست دانشجویان است و هرچه بتوانیم این دانشجویان را رشد دهیم، زمینه برای رشد و فرصت برای شرکتهای دانشبنیان و کشور ایجاد کردهایم، لذا شرکتهای دانشبنیان باید حمایت بیشتری از دانشجویان داشته باشند.
در ادامه این مراسم، مومن مدیر اجرایی دومین رویداد استارتینو اظهار کرد: قرار است این رویداد را همزمان با سه شرکت گروه صنعتی پرتو، مجتمع صنعتی طلایه و مرکز فناوریهای نوین طاها قالب توس اجرا کنیم.
وی اضافه کرد: این طرح به منظور نزدیک شدن و آشنایی دانشجویان با صنعت و ایجاد زمینههای اشتغال آنها در صنایع مرتبط و در گرایشهای گوناگون رشته مهندسی مکانیک و دیگر رشتههای مهندسی اجرا و در ۶ گام تعریف میشود.
مدیر اجرایی دومین رویداد استارتینو تصریح کرد: گام اول نشست معرفی کارخانه است که مخاطبان با زمینه کاری، فضای کارخانه و امکانات مهندسی موجود در آن آشنا شده تا بستر ذهنیشان برای دیگر گامها آماده شود. گام دوم بازدید از کارخانه است که دانشجویان این امکان را پیدا میکنند تا با حضور در کارخانه مباحثی را که در نشست علمی بیان میشود از نزدیک لمس و تفاوت آموختههای تئوری و چالشهای عملی را بهتر درک کنند.
وی ادامه داد: گام سوم چالش کارخانه؛ محک دانشجو است که در این مرحله چالشهایی که کارخانه پیش از این با آن مواجه شده یا حتی چالشهای حل نشده کارخانه، برای دانشجویان مطرح میشود و آنها سعی میکنند این مسائل را حل کنند.گام چهارم نشست صنعت و دانشگاه است که بین اعضای هیات علمی دانشگاه و عوامل کارخانه، نشستی برگزار میشود که در آن به انتقال تجربه بین صنعت و دانشگاه پرداخته میشود و درخواستها و نیازهای ۲ طرف مطرح خواهد شد.
مومن بیان کرد: گام پنجم کارآموزی است که تلاش میشود در بازه زمانی مدنظر علاوه بر یادگیری موثر، دانشجویان تجربه فعالیت در محیط صنعتی را نیز به دست آورند. گام ششم فرصت شغلی است در این مرحله با توجه به تجربیات و آموزشهایی که شرکت کنندگان به دست آوردهاند، این امکان را دارند که در جایگاههای شغلی مرتبط، در کارخانه مشغول به کار شوند.
مدیر اجرایی دومین رویداد استارتینو خاطرنشان کرد: علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام برای حضور در این رویداد کانال و صفحه اینستاگرام انجمن علمی مهندسی مکانیک را به آدرس @anjmech دنبال کنند.