داوود خوششکن در خصوص دلالان گردشگری سلامت در مشهد اظهار کرد: به این دلیل که نام این افراد دلال است، ساختار ندارند و رسمی نیستند، بنابراین آمار آنها نیز رسمی نیست. براساس آمار غیر رسمی بیش از ۸۰۰۰ دلال گردشگری سلامت در مشهد داریم که تمایلی به رسمی و سازمانیافته شدن ندارند. ۲۵۰۰ نفر از این افراد شناخته شده هستند و ۵۵۰۰ نفر به صورت غیر رسمی فعالیت دارند.
وی افزود: در سالهای گذشته تلاش شد این افراد نام خود را ثبت و کارت دریافت کنند، افرادی که ثبتنام میکنند از حالت دلالی خارج میشوند و ما آنها را به عنوان واسطه میشناسیم. این افراد رسمی شده، در ادارهکل میراث ثبت میشوند، آموزش میبینند و براساس آن فعالیت میکنند.
خوششکن بیان کرد: یکی از عللی که موجب افزایش دلالان و لیدرها در این صنعت شده، ارتباط ۲ غیر همگن به لحاظ زبانی است. گردشگران به دلیل آشنا نبودن با زبان، به دنبال فردی میگردند که آنها را به هم متصل کند، در نتیجه دلالی شکل میگیرد. افراد به بهانه زبان ورود پیدا کرده و سپس سوءاستفاده میکنند، تعرفه بیشتر میگیرند، گردشگران را به مکانهایی میبرند، کالاهایی میفروشند و اقداماتی انجام میدهند که مورد تایید سیستم ما نیست.