به گزارش ضامن خراسان در روز نشست هم اندیشی مدیران پالایشگاه گاز کشور که در مشهد برگزار شد مهندس یحیی فیضی، مدیرعامل پالایشگاه شهید هاشمی نژاد سرخس افزود: درپالایشگاه شهید هاشمی نژاد سرخس، تعمیرات اساسی انجام شده و پیش بینی قطعات یدکی و مواد شیمیایی مورد نیاز را انجام داده و با آمادگی کامل وارد فصل حداکثر تولید شده است.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمینژاد با بیان اینکه برای تحقق شعارسال در ۶ فروردین امسال، استراتژی های دانش بنیان
پژوهش و کمیته خودکفایی عملیات و مرکز رشد دراولویت قرارداده است و با هم افزایی ایجاد شده برنامه های متنوعی را در راستای تحقق شعارسال اجرایی کرده است.
مهندس فیضی با بیان این خبر که روزگذشته با حضور مدیران وزارت نفت، پروژه تقلیظ گاز اسیدی را افتتاح و به ظرفیت تولید گوگرد پالایشگاه ۱۱ هزارتن در سال اضافه شد.
وی افزود: راه اندازی این پروژه نیاز به تعویض کاتالیست ها رابه شکل سالیانه رفع می کند.
مدیرعامل پالایشگاه شهید هاشمی نژاد سرخس گفت: خروجی برج تقلیظ گاز CO2 با غلظت ۹۵ درصد است که ۵۰۰ تن در روز تولید این پالایشگاه است که مجوز برون سپاری آن به بخش خصوصی از شرکت ملی گاز ایران گرفته شده است.
وی افزود: راه اندازی پروژه تقلیظ گاز اسیدی که باعث افزایش تولید گوگرد به میزان ۱۱ هزارتن درسال و تولید ۵۰۰ تن CO2 شده است، می تواند ۵۰ نفر اشتغال زایی توسط بخش خصوصی ایجاد کند.
فیضی گفت: گوگرد دانه بندی شده، گوگرد بنتونیت، گوگرد میکرونیزه و کود اوره با پوشش گوگردی در شرکت پالایش شهید هاشمی نژاد سرخس به پایداری کسب و کار و اقتصاد و محیط زیست کمک می کند.
وی افزود: همه فعالیتهای اقتصادی در پالایشگاه با بهره وری بالا انجام می شود و در تولید گوگرد به سمت تولید محصولات با ارزش افزوده بالا حرکت می کند.
مدیرعامل پالایشگاه شهید هاشمی نژاد سرخس گفت:این پالایشگاه فرایند سبز را برای حفظ کره زمین و محیط زیست برای نسل های آینده دنبال می کند.
وی با بیان اینکه درراستای حفظ محیط زیست پروژه حرکت به سمت مشعل های صفر اجرا شده و ۹۰ درصد گازهای مشعل مورد استفاده قرار گرفته است.
فیضی خاطرنشان کرد: در پروژه بازچرخانی آب، مصرف آب پالایشگاه از ۴ هزار به ۲ هزار مترمکعب رسیده است.
وی مهمترین مسئولیت اجتماعی را تولید گاز پایدار برای صنایع و مصارف خانگی عنوان کرد و افزود: مرکز رشد پالایشگاه ماموریت آموزش جوانان را برای تولید ایده های آنها را به محصول برعهده دارد.
فیضی گفت: مرکز رشد مجتمع پالایشگاه شهید هاشمی نژاد با آموزش تاسیس شرکت به استارتاپ ها، فرصت سرمایه گذاری برای علاقمندان را جهت تولید استارتاپ ها فراهم و به درآمدزایی و اشتغال جوانان کمک می کند.
مدیرعامل پالایشگاه شهید هاشمی نژاد سرخس گفت: تا کنون ۱۶ استارتاپ در مرکز رشد پالایشگاه به شکل مستقل فعال شدند و از سایر جوانان صاحب ایده در این حوزه هم دعوت به حضور و همکاری می کنیم.
وی افزود: بستر آموزش رشته های مختلف ورزشی باایجاد آکادمی های ورزشی در پالایشگاه شهید هاشمی نژاد سرخس را فراهم شده است.
همچنین، دکتر احمد زمانی، مدیرهماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران در این هم اندیشی گفت: در سیاست هایی که وجود داشته LNG (که به معنای گاز طبیعی مایع به انگلیسی: Liquefied natural gas به گاز طبیعیای گفته میشود که موقتاً برای ذخیرهسازی یا ترابری در حجم بسیار به حالت مایع تبدیل شدهاست) در جایگاهی که باید قرار نگرفته است.
وی افزود:برای قرار گرفتن در جایگاه شایسته این ذخیره سازی نیاز به پیش بینی داریم که در این زمینه بخش زیادی از تاسیسات ما در بوشهر تکمیل شده است.
وی در مورد بسته های حمایتی دولت در مورد LNG گفت: مبنای اقتصادی برای صدور مجوزها قوی هستند که صنایع خودشان متقاضی هستند که مجوزها صادر شود و با سرمایه گذاری خودشان بتوانند انرژی را در فصل تابستان ذخیره و در فصل زمستان استفاده کنند.
دکتر زمانی افزود: برگزاری نشست های هم اندیشی ضمن ایجاد فضای مناسب در جهت اشتراک گذاری دانش و تجربیات برای آمادگی ورود به فصل سرما و تحقق تولید پایدار میتواند در اشتراک گذاری دانش عملیاتی و فنی و نوآوری ها، چالش های حوزه ی HSE و مرور حوادث و جلوگیری از وقوع و تکرار مجدد آنها، افزایش ظرفیت اطمینان تجهیزات و روش های نوین بازرسی فنی، چالش های تعمیر مواد شیمیایی مصرفی و کالا و قطعات یدکی و مدیریت کربن و انرژی و کاهش گازهای مشعل را فراهم
کند.
وی گفت: مشکلات و چالش های منابع انسانی قراردادها و پیمانکاران و سایر موضوعات مشترک منجر به هم افزایی و عبور موفق از مسیر سرد زمستان و در بخش کلان باعث سربلندی و سرافرازی میهن عزیزمان ایران اسلامی میشود.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران خاطرنشان کرد: مصرف داخلی گاز ایران بعد از آمریکا، روسیه چین جزو ۴ کشور مصرف کننده ی گاز جهان به شمار می آید که بیش از ۹۰٪ گاز تولیدی خود را مصرف میکند.
وی افزود: توازن تولید و مصرف امری اجتناب ناپذیر می باشد که برای حفظ این توازن باید به نکاتی مانند: مدیریت سبد انرژی کشور ،اکتشاف و بهره برداری از مخازن جدید ، بهینه سازی مصرف و کاهش هدررفت گاز همچنین سرمایه گذاری جهت افزایش تولید توجه ویژه ای داشت.
نشست هم اندیشی مدیران پالایش گاز کشور به مدت دو روز با حضور ۷ شرکت، پالایشگاه فجرجم، پالایشگاه پارسیان، پالایشگاه ایلام، پالایشگاه بید بلند، پالایشگاه سرخون و قشم برای آمادگی شرکت های پالایش گاز برای تولید زمستانه به میزبانی پالایشگاه شهید هاشمی نژاد سرخس ، در مشهد درحال برگزاری است.
پارس جنوبی تامین کننده بیش از ۷۰درصد گاز موردنیاز کشور
تمدن
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی روز پنجشنبه از تولید ۵۷۰میلیون متر مکعب گاز روزانه در ۱۳پالایشگاه این مجتمع خبر داد و گفت: شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی تامین کننده ۷۳ درصد از گاز موردنیاز کشور است.
بر پایه این گزارش مدیر عامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی مهندس احمد باهوش در نشست دو روزه هم اندیشی مدیران پالایشگاه های گاز کشور افزود: ارتش ۱۳ نفره پارس جنوبی برای زمستان آماده شده است و با تمام توان برای تامین بخش عمده گاز مصرفی کشور فعالیت میکند.
مدیر عامل شرکت مجتمع گاز پارش جنوبی گفت: در حال حاضر سهم گاز در تامین انرژی فسیلی کشور ۷۳٫۳ درصد است و سهم پارس جنوبی از تامین این نیاز کشور بیش از۵۰درصد از این میزان میباشد که در مجموع تولید و وجود ۵۰درصد از مخازن ذخیره سازی گاز ایران بیش از ۷۰درصد گاز تولیدیی کشور در ۱۳پالایشگاه این مجتمع صورت میپذیرد.
باهوش با اشاره به اینکه؛ امروز گاز به عنوان اصلیترین تامین کننده انرژی کشور و ارتباط تنگاتنگ با تولیدات صنایع مختلف تجاری، صنعتی، گردشگری و برای تمامی فصول مورد اهمیت است خاطر نشان کرد: با این جایگاه و اهمیتی که تامین گاز در امنیت، تولید، صنعت و تجارت کشور کسب کرده است، دیگر نمیتوان شاخص پیک مصرف و اهمیت ویژه آن را فقط برای فصول سرد سال در نظر گرفت و باید در تمامی ماههای سال به آن توجه ویژه و نگاهی ژرف داشت.
مدیر عامل شرکت مجتمع پالایشگاه گاز پارس جنوبی گفت: در این بخش از تامین انرژی کشور میتوان مدعی جنگ تمام عیاری بود که باید تمامی پالایشگاههای کشور با نگاه ژرف مدیریتی و ساختاری بیش از پیش بتوانیم این مهم را پشت سر بگذاریم.
وی با قدردانی از تلاشهای وزاتخانه، به ویژه دکتر چگینی و همکارانشان تصریح کرد: باید مصوبات را بر اساس زمانبندی مشخص پیش ببریم و از هیات مدیره ملی گاز ایران درخواست مجدانه داریم که اس پی وی سی و تامین زیر ساختی امنیتی آن را ویژهتر دیده و بر آن تاکید داشته باشند.
وی از چگینی و هیات مدیره ملی گاز ایران دعوت کرد: تا در طول هر سال، جلسات هیات مدیره را در مجتمع پالایشگاه گاز پارس جنوبی برگزار کرده و از نزدیک با نحوه اجرا و مدیرت امور ۱۳پالایشگاه موجود در دو سایت این مجموعه آشنا شوند.
وی خاطر نشان کرد با این برنامه مدون میتوان به تولید و تامین نیازهای پالایشگاهها سرعت داده و مدیریت هماهنگی و نظارت بر تولید را با توجه به شرایط ویژه کشور در تامین مواد اولیه، تسریع بخشند.
باهوش ادامه داد: در شرکت مجتمع پالایشگاه گاز پارس جنوبی ۱۷هزار و ۸۸۹ نفر به صورت رسمی، پیمانی و قراردادی مشغول به کار هستند واین مجتمع روزانه توانایی تولید ۵۷۰ میلیون متر مکعب گاز را دارا است.
او همچنین از ظرفیت تولیدی میعانات گازی و مشتقات آن سخن گفت و تصریح کرد: توانایی تولید روزانه ۲۵هزار تن گاز مایع و ارسال به اسکله برای بخش صادرات و همچنین ذخیره سازی ۷۵۰هزار بشکه در روز بخشی از فعالیتهای این مجتمع است.
باهوش در ادامه از کسب افتخارات متعدد توسط همکاران و فعالان در این مجتمع گفت و اظهار داشت: کسب مقام نایب قهرمانی آتشنشانان کشور و حضور تیم منتخب آتشنشانان پارس جنوبی به عنوان تیم ملی ایران برای حضور در مسابقات جهانی که منجر به کسب مقام دهم در میان ۲۸کشور شرکت کننده بود تنها بخشهایی از این افتخارات را شامل میشود.
مهندس باهوش در پایان سخنان خود به تغییر وضعیت کارکنان بند د این مجتمع خبر داد و گفت: تعداد شاغلین در این بند، سه هزار نفر است که صفر تا ۱۰۰ سرویسدهی به آنها، تا کنون با پیمانکار بوده است و با این تغییر وضعیت؛ پالایشگاه میبایست خدماتی چون تامین محل سکونت و تامین سیر هواپیمایی را برای آنها در نظر داشته باشد که این امر نیازمند افزایش خطوط هوایی و تامین سکونتگاه و تامین تفرجگاههایی برای این قشر میباشد.
محمدرضا مصلایی رییس مهندسی سیستمها و بهرهوری شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی روز پنجشنبه نیز در این نشست هماندیشی با ارایه گزارش عملکردی از سه گام اصلی در بحث مدیریتی از تدوین استراتژی تا جاری سازی و مدیریت آن سخن گفت و افزود: فلسفه وجودی شرکت و هدف از تشکیل شرکت در تامین پایدار انرژی پاک و اقتصادی مورد نیاز کشور تعریف شده است.
او ماموریت شرکت مجتمع پالایشگاه گاز پارس جنوبی را پالایش گاز طبیعی و تولید محصولات جانبی خواند و تصریح کرد: پارس جنوبی با تامین حدود ۷۵درصد از گاز تولیدی کل کشور، سرآمد عملیات در کلاس جهانی است که در ۱۲شاخص تدوین شده و تا سال ۱۴۰۴ نیز هدفگذاری آن صورت گرفته است.
وی گفت: ما به عنوان پالایشگاه بزرگ کشور در بخشهای تولید گاز شیرین، گاز ترش، میعانات گازی، ال پی جی و دیگر محصولاتی چون تولید اتان، اثر بخشی کلی ای پی جی و سایر بخشها، برنامه ریزی خاص خود را در نظر گرفته و رعایت و اصول ارزشهای موجود را در اولویت کاری قرار دادهایم.
مصلایی تعلق سازمانی و توجه به کار گروهی را سرلوحه تمامی فعالیتها عنوان کرد و گفت: ما متعهد به حفظ و رعایت ارزشهای سازمانی هستیم. با تکیه بر نیروهای سرمایهای و یکپارچگی، قابلیتهای متمایز در تولید محصولات جانبی و توازن در اهداف و پایش آنها را برای رسیدن به هدف در نظر داریم.
او با اشاره به وجود ۱۳ پالایشگاه در این مجتمع تصریح کرد: تمامی این پالایشگاهها نیز به تفکیک و به صورت مجزا در حال بررسی و تدوین برنامههای استراتژی خود هستند و دپارتمانهای موجود نیز در این راستا اقدامات موثر و برنامهریزیهای مدونی را اجرایی نمودهاند تا اینکه امروز موجب شده است ما با تحقق ۷۷٫۳درصد از اهداف را شاهد بودیم.
سید مهدی شفیعی مطهر، مدیر مهندسی شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی نیز در این نشست روز پنجشنبه با ارایه گزارش عملکردی در بخشهای مختلف سخنرانی کرد.
وی در خصوص فعالیتهای بهداشت ایمنی و محیط زیست در این مجتمع گفت: اولین مورد مطرح در این بخش شاخص اچ اس ای میباشد که در ۱۳پالایشگاه و با انجام عملیات مشترک در سال ۱۴۰۱ اجرایی شده است.
مدیر مهندسی شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی از وجود پانچهای باقی مانده در اچ اس ای و تاثیر آن بر مدیریت پایدار، ایمنی و آتشنشانی سخن گفت و افزود: در پکیج کاملی برای افق سه ساله تمهیداتی اندیشیدیم تا با استقرار سیستم ایمنی ای اس ام برای ارتقای سطح ایمنی تلاشها را به ثمر برسانیم.
او از معاینات طب برای کارکنان و کارگران پیمانکاری نیز گفت و تصریح کرد: ۷۶درصد برای کاکنان و ۷۳درصد در بخش پیمانکاری اجرایی شده و نیاز هست که طب کار در بخش پیمانکاری به صورت ویژه ایجاد شود. و براساس فرآیند و همکاری با نظام سلامت همکاریهای مشترکی را نیز آغاز نماییم.
شفیعی مطهر از شاخص زیست محیطی و اثر آن بر ارتقای ارزش افزوده و همچنین واحدهای بازیافت گوگرد و تصفیه خانه ها سخن گفت و افزود: بر اساس برنامه جامع هیات وزیران در این بخش، جمع آوری گاز فلر نیز به همراه مبحث فروش آنها در حال تدوین است.
مدیر مهندسی شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی با اشاره به آلایندهها، ایمنی و محیط زیست، شاخصهای عملیاتی و ارایه برنامهها برای تامین ۹۶درصد خوراک آنها، گفت: با پایان عملیات اصلاحی میتوان این شاخص را افزایش و بهبود داد. هرچند که این نرخ قابل قبول بوده و در حال بهبود است.
شاخص قابلیت دسترسی و اطمینان در دوران تعمیرات اساسی از دیگر مباحث مطروحه مهندس شفیعی بود. او گفت: عموما شاخص قابلیت اطمینان مورد توجه بوده و امسال اقدامات موثری در این بخش صورت گرفته و در عملیات مشترک در ۱۳پالایشگاه نیز اجرایی بود. تحقق تولید محصولات برای گاز شیرین، و ترش، پروپان، اتان و دیگر محصولات امسال به ۸۶٫۷ رسید و در بخش میعانات بر اساس تغییر رفتار با تولید ۶۴درصدی مواجه بودیم.
مدیریت انرژی پسابهای پالایشگاهی، عملکردهای پژوهشی، تجهیزات حیاتی، بازرسی فنی و اجرای پروژههای پایدار تولید در پالایشگاههای مختلف از دیگر مباحث مطرح شده توسط مهندس شفیعی بود.
به گفته او این پروژهها عموما مربوط به تامین برق، آب و تامین و تولید مواد مصرفی به همراه تعمیرات مورد نیاز هر بخش است.