محمدرضا منافی ضمن اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در راستای افزایش ارتباطات با همسایگان، با تاکید بر لزوم گسترش روابط با پاکستان، اظهار کرد: پاکستان کشوری همسایه با بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر مرز مشترک زمینی با ایران بوده که از بازار بزرگی با بیش از ۲۰۰ میلیون جمعیت برخوردار است. به علاوه پاکستان قطب مهم کشاورزی و پرورش دام منطقه محسوب میشود. این کشور دارای صنایع نساجی فوقالعادهای است و پتانسیلهای بسیار بالایی دارد که میتواند برای کشور ما اهمیت منحصر به فردی داشته باشد.
وی افزود: از طرف دیگر کشور ما دارای ظرفیتهایی مانند انرژی، منابع نفتی، صنایع سیمان، لوازم ساختمانی و بسیاری از صنایع دیگر مورد نیاز پاکستان است، چراکه این کشور به شدت دچار فقر انرژی است و با خاموشی برق و کمبود گاز روبروست.
این تحلیلگر مسائل پاکستان با بیان اینکه پتانسیلهای موجود، زمینههای همکاری اقتصادی و تجاری را فراهم کرده است، عنوان کرد: به دلیل تحریمها، امروز حجم مبادلات تجاری ایران و پاکستان به کمتر از یک میلیارد دلار در سال رسیده است، اما صرف نظر از اینکه کدام در دو کشور در راس کار باشند، همیشه روابط دو کشور دوستانه بوده، زیرا روابط این دو کشور فراتر از دولتهاست و سنخ روابطشان از نوع روابط فرهنگی بین دو ملت است.
منافی ادامه داد: روابط میان مردم دو کشور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، لذا هر دولتی که در هر یک از کشورهای پاکستان و ایران روی کار باشد، ناگزیر به اجابت خواسته مردم دو کشور است، همان مردمی که همواره خواستار روابط خوب بین دو کشور بودهاند. دولت سیزدهم نیز در راستای سیاستهای همسایگی خود، عزمش را جزم کرده تا روابط تجاری و اقتصادی با پاکستان را آن گونه که شایسته روابط خوب سیاسی، فرهنگی و مردمی دو کشور است، بالا ببرد.
وی تحریمها، سنگاندازی دیگر کشورها و مسائل قومی و مرزی را موانع گسترش روابط میان دو کشور خواند و ادامه داد: با وجود تمامی این فراز و فرودها توانستهایم در طول چند دهه اخیر روابط خوبی را با پاکستان در زمینههای مختلف داشته باشیم.