زهرا اباصلتی در گفتوگو با خبرنگار ضامن خراسان، اظهار کرد: تغذیه سالم یکی از مهمترین ارکان زندگی است که فصل و وقت خاصی نمیشناسد، اما در بعضی از فصلها یا دورهها، باید بیشتر به تغذیه سالم توجه کرد، مثلاً در ایام عید نوروز که یک سری از شیرینی جات و تنقلات بیشتر است و برنامه غذایی خانوادهها بهم میخورد توجه به تغذیه سالم بهخصوص در کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی تأکید کرد: شاید خیلیها تصور کنند چون اضافه وزن و بیماری متابولیکی خاصی ندارند، میتوانند از شیرینیهای چرب و شیرین و تنقلات شور و پرکالری بدون واهمه از به خطر افتادن سلامتشان استفاده کنند، اما براساس اصول نوین تغذیه سالم، همه افراد چه آنها که در شرایط خوب و طبیعی جسمانی به سر میبرند و چه کسانی که با بیماریهای متابولیکی چون اختلالات قلبی، عروقی، فشار خون، چربی خون و دیابت دست و پنجه نرم میکنند، باید برنامه غذایی خود را بر اساس اصول تغذیه ای صحیح و بر محور تعادل، تناسب و تنوع تنظیم کنند.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه رعایت اصول تغذیه سالم در تعطیلات نوروزی و با توجه به عجین شدن فرهنگ پذیرایی ایرانیها با تنقلات شیرین، چرب و شور پرکالری چندان کار آسانی نیست، خاطرنشان کرد: در ایام تعطیلات عید نوروز، نباید در مصرف شیرینی و شکلات زیادهروی شود و بهمنظور پیشگیری از اضافه وزن و چاقی، در دید و بازدیدها به جای شیرینیهای خامهای و شکلاتی، ژلهای و مربایی که حاوی مقدار زیادی کالری هستند، از انواع خشک و ساده شیرینیها در اندازه کوچک استفاده شود؛ همچنین به جای مصرف شیرینی و شکلات در دید و بازدیدهای نوروزی، بهتر است از میوه استفاده شود.
اباصلتی با اشاره به اینکه در این ایام اگر شیرینی و آجیل زیادی مصرف کردید بهتر است وعده غذایی را حذف کنید، تصریح کرد: در این شرایط اگر تمایل به خوردن ناهار داشتید، از غذاهای ساده و سبک مانند نان و ماست، خرما، پنیر و سبزی استفاده کنید.
وی بیان کرد: در این ایام که خانوادهها تمایل بیشتری به مصرف غذاهای رستوران دارند بهتر است به این نکته توجه کنند که برنج آبکش سرشار از قند است و چربی موجود در غذا شامل چربیهای ترانس و اشباع شده است که همه مواد یاد شده برای سلامت مضر است. از طرفی نیاز بدن به آمینواسیدهای ضروری با مصرف آجیل تأمین میشود، بنابراین مصرف بیش از حد موادغذایی باعث انباشت چربی و قند در خون میگردد، ضمن اینکه توصیه میشود تا حد امکان غذا را شخصاً آماده کرده و از مصرف موادغذایی در رستوران و غذاخوریهای نامطمئن و یا خرید موادغذایی از دستفروشان خودداری کنید.
تغذیه سالم و به اندازه در ایام نوروز نقشی اساسی در سلامت افراد دارد
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تغذیه سالم و به اندازه در ایام نوروز، یکی از اصول مهمی است که کمک زیادی به حفظ سلامت میکند و نقشی اساسی در این زمینه ایفا مینماید.
لینک کوتاه : http://zamenkhorasan.ir/?p=3665
- نویسنده : امام پور
- ارسال توسط : zamen2
- 47 بازدید
- بدون دیدگاه